3FM nieuws

Kytopia wordt over drie maanden platgegooid

  1. Nieuwschevron right
  2. Kytopia wordt over drie maanden platgegooid

Over drie maanden wordt Kytopia, de broedplaats van Kyteman, platgegooid. Er is een nieuwe bestemming gevonden voor het grote complex aan de Utrechtse Zeedijk.

Fotograaf: Bullet-Ray

Heftig nieuws vanuit Kytopia. De creatieve broedplaats van Kyteman en andere muzikanten moet over drie maanden plat. Er wordt iets anders gebouwd op de locatie waar nu het oude fabriekscomplex aan de Utrechtse Zeedijk staat. Dat liet Colin Benders (alias Kyteman) dinsdag 15 april weten aan 3voor12. Dit betekent dat het muzikale gezelschap rondom Kyteman op zoek moet naar een nieuw onderkomen.

Nieuwe bestemming voor Kytopia

Kytopia was altijd al een tijdelijke locatie, maar de muzikanten zaten er al vijf jaar. Na een paar jaarcontracten werd in 2013 door de verhuurder van het complex en Colin Benders zelf een flexibelere deal opgesteld. De nieuwe bouwplannen voor de locatie vorderden namelijk steeds verder. Over drie maanden is de tijd aangebroken om te vertrekken. De locatie van Kytopia heeft definitief een nieuwe bestemming gekregen.

Kyteman zoekt investeerders voor nieuwe Kytopia

Waar alle muzikanten zich dan nu moeten huisvesten? Het liefst wil Colin Benders iets nieuws bouwen, maar dat is niet mogelijk zonder investeerders. "We kunnen een nieuwe tijdelijke plek zoeken, maar daar willen we eigenlijk niet weer zo'n energie in steken om er vervolgens uit te worden geschopt. Kortom: liever bouwen we zelf een nieuw pand, maar daar hebben we het geld niet voor. We zullen dus op zoek moeten gaan naar investeerders," zegt de muzikant.

Heb jij tips voor een nieuwe locatie voor Kytopia? Stuur dan een berichtje naar het Twitter-account van Colin Benders.

Afscheid nemen van Kytopia

Wordt er nog goed afscheid genomen van Kytopia? "Dat hoop ik wel. We zijn dankbaar voor de tijd dat we er hebben doorgebracht, zodra het leeg is zullen we er ongetwijfeld nog wat bijzonders doen," laat Colin Benders weten. Maar nu voelt het vooral "alsof we in één klap met z'n veertigen dakloos zijn".

The Kyteman Orchestra en Theaterkoor Dario Fo live bij Giel

Giel zond in april 2012 live uit vanuit Kytopia. Check hieronder het optreden van The Kyteman Orchestra en Theaterkoor Dario Fo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kyteman geeft rondleiding door Kytopia

Winfried Baijens ging op bezoek bij Colin Benders, die een rondleiding gaf door zijn muzikale broedplaats Kytopia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie