3FM nieuws

Boef dropt eindelijk zijn debuutalbum Slaaptekort

  1. Nieuwschevron right
  2. Boef dropt eindelijk zijn debuutalbum Slaaptekort

Het lange wachten is over. Vandaag brengt Boef eindelijk zijn langverwachte debuutalbum Slaaptekort uit.

Zestien tracks en een toepasselijke cover: het album van rapper Boef is er eindelijk. Voordat Sofiane Boussaadia a.k.a Boef het hele album aan ons voorschotelde liet hij al de intro van het album genaamd 'Range Sessie' los.

Boef?

Rapper en vlogger. Dat is Boef. De jonge rapper komt uit Aubervilliers, Frankrijk, spreidde zijn vleugels in Alkmaar en woont tegenwoordig in Tilburg. In 2015 begon hij met rappen en explodeerde hij door een fucking goed bekeken Zonamo Underground-sessie. Hier begon Boef bekend te raken en dat kwam vooral door zijn punchlines. Zoals deze:

'Vandaag zag ik een barbie in de Action man. Ik bleef niet stilzitten, ik ging in Action man'. - Boef

Vlog-lifestyle

Boef is er niet vies van om zijn fans in zijn luxury lifestyle mee te laten kijken. Tijdens de opname van zijn videoclip 'Lauw' reisde Boef af naar Dubai. Los van de videoclip ging Boef ook vloggen en ook dit explodeerde weer. Op Youtube heeft de rapper inmiddels 260.000 abonnees. De fans van Boef smullen van de snelle auto's, de mooie horloges en natuurlijk de uitspraak: Gewoon Boef, man.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo snel mogelijk goud

'Shape Of You' van onze boy Ed Sheeran stond 68 dagen op nummer 1 in de Spotify-lijsten. Maar daar maakte Boef gister abrupt een einde aan. Zijn nieuwe track 'Salam' (samen met Vlaamse rijzende rapper Soufianne Ediyanie) werd gister 300.000 keer gestreamd. Op een dag! Wow. Reden genoeg voor onze eigen 3FM-dj Michiel Veenstra om even contact op te nemen met Boef en te kletsen over Spotify, geld en hoe Boef zijn geld gaat spenderen. Beluister het hieronder:

Binnen de grenzen blijven

De naam Boef ken je misschien ook van al die keren dat hij gevraagd of ongevraagd de media haalt. Zo wilde zijn huisbaas hem het huis uitgooien, waar zijn buren weer helemaal niets van snapte. Zij vinden hem juist een super aardige en nette jongen. Raar verhaal. Ook wordt Boef regelmatig aangesproken op de uitspraken die hij doet in zijn vlogs. Daar wordt niet iedereen even blij van namelijk. Maar hé, de man heet niet voor niets Boef. Toch wil hij zijn gedrag zelf het liefst een beetje binnen de perken houden. Misschien dat hij daarom onlangs tekende bij Spec van Ali B., die hij ziet als zijn grote wijze broer.

''Éen ding wat ik van Ali sowieso heb geleerd is meer professionaliteit richting de media toe'. - Boef

'Slaaptekort'

Het album 'Slaaptekort' bevat 16 tracks, met onder andere gastbijdrages van Ali B, Ronnie Flex, Sevn Alias en Lil Kleine. Een van onze favoriete songs is 'Wejoow' samen met Lil' Kleine. Een echte clubbanger waarop je niet stil kunt zitten.

'Speciaal', samen met Ronnie Flex, gaat over het feit dat ze allebei een nogal speciaal kind waren. Verliezen zit er niet meer in, alleen nog maar winnen is de sleutel.

'Habiba' is een track van Boef waarin je Arabische invloeden terughoort. Het eerste nummer van het album waarbij ook een videoclip hoort. Boef vertelde al eerder dat dit de beste videoclip van de afgelopen vijf jaar is. Beoordeel de clip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vandaag, 17 maart, is het het Wereld Slaapdag. En wat brengt Boef ons? Juist, Slaaptekort. Beluister het volledige album hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie