3FM nieuws

Voormalige Paramore-gitarist begint nieuwe band

  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalige Paramore-gitarist begint nieuwe band

Novel American wil een nieuw en fris geluid zijn in de muziekscene, zegt Josh Farro in het eerste interview sinds zijn vertrek uit Paramore.

Josh Farro moest er na Paramore even niet aan denken om nog in een band te zitten, vertelt hij. In december (2010) verliet hij Paramore samen met zijn broer Zac. Het was al snel duidelijk dat ze niet als vrienden uit elkaar waren gegaan. De broers Zac en Josh gaven frontvrouw Hayley Williams de schuld. Ze zou veel te bazig zijn.

Novel American

Toch besloot hij een aantal oude muzikale klasgenootjes te bellen om eens te jammen. Dat voelde zo goed, dat hij voorstelde om samen een nieuwe band te beginnen. En Novel American was geboren. Hier kan hij eindelijk zijn ideeën in kwijt die niet bij Paramore paste.

Nieuw geluid van Josh Farro en co

Ze willen een nieuw geluid laten horen. ze vinden Jimmie Eat World allemaal geweldig, dus ze moeten hun best doen om daar niet te veel op te lijken. “Maar er er zit een beetje van alles in,” zegt Farro. “We zijn grote fans van Radiohead, Sigur Ros, Explosions in the Sky... er zit van alles in, echt.”

Ster advertentie
Ster advertentie