3FM nieuws

Vijf award winnaars op Eurosonic 2012

  1. Nieuwschevron right
  2. Vijf award winnaars op Eurosonic 2012

Weer nieuwe acts voor Eurosonic Noorderslag 2012. Vijf van de tien EBBA winnaars zijn onder andere aan de line up toegevoegd.

Over ruim een maand staat Groningen weer volledig in het teken van Eurosonic Noorderslag 2012. De organisatie maakte dinsdag (6 december) weer een nieuwe rits namen bekend die te bewonderen zijn op het Europese podium van Eurosonic op 11, 12 en 13 januari. En dat zijn zeker niet de minste.

Vijf EBBA winnaars op Eurosonic 2012

Maar liefst vijf van de tien winnaars van de European Border Breakers Awards (EBBA) zijn aan de line up voor Eurosonic 2012 toegevoegd. Deze belangrijke Europese prijs voor talentvolle artiesten die succesvol de grens oversteken is onder andere uitgereikt aan Selah Sue. De Belgische zangeres mag dan ook, evenals James Vincent McMorrow, Boy, Anna Calvi en Elektro Guzzi, optreden op het Europese podium in de Groningse binnenstad.

Spinvis op Noorderslag 2012

De luidste band uit Antwerpen Triggerfinger en de moderne Nederlands zigeuners van Mala Vita werden eind november al aan het programma van Eurosonic toegevoegd. Ook werd Spinvis, die in 2011 zijn comeback maakte, bevestigd voor Noorderslag 2012.

Grote namen op Eurosonic Air

De kaarten voor Eurosonic Noorderslag 2012 waren binnen tien minuten uitverkocht. Maar de misgrijpers hoeven niet lang te treuren. Voor Eurosonic Air op 12 en 13 januari heeft de organisatie een flink aantal grote namen geregeld. Op dit gratis openlucht podium op de Grote Markt in Groningen geven onder andere DI-RECT, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back To The Zoo een spectaculair optreden.

>> Bekijk de line up voor Eurosonic Noorderslag tot nu toe

Ster advertentie
Ster advertentie