3FM nieuws

Jeugd van Tegenwoordig heeft speciaal plekje in hart Extince

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugd van Tegenwoordig heeft speciaal plekje in hart Extince

Extince, een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop, vertelde bij Giel dat hij De Jeugd een 3FM Award gunt. Natuurlijk rapte hij weer onnavolgbaar zijn plaat.

Als je Extince heet en je tiende album komt uit, dan noem je die logischerwijs X. Het nieuwe album kwam op vrijdag 13 maart uit, maar wat betreft die telling is Ex wel een tikkie creatief geweest. Zo telde hij ook zijn onuitgebrachte Engelstalige albums mee. Maargoed, het klinkt lekker, dus wij vinden het al lang prima.

Raps uit 1987

Een van die eerdere projecten is bijvoorbeeld 'Milkshake' uit 1987. Extince kende deze track nog op zijn duimpje en toen Giel de beat liet horen, kon hij 'm nog woord voor woord meerappen. "Big up," zoals de meester zelf zou zeggen.

De Jeugd verdient 3FM Award volgens Extince

Terug naar het nu. De nominaties voor de 3FM Awards zijn bekend en Giel was benieuwd wie volgens een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop de awards voor beste hiphop verdient:

"De Jeugd heeft wel een speciaal plekje in mijn hart ofzo, weet je. Er gebeuren veel dingen, maar toen De Jeugd van Tegenwoordig kwam, vond ik dat ze echt met wat vernieuwends kwamen. Niks ten nadele van de andere MC's hoor."

Zo schrijft Extince zijn platen

X wordt dus het tiende studioalbum van Extince. De plaat bevat tien tracks: zeven Nederlandstalige en drie Engelstalige nummers. Voor X werkte Extince samen met onder meer Rotjoch, Shirma House en Akwasi.

De liedjes schrijft hij niet allemaal eerst uit in een boekje, zoals je Eminem bijvoorbeeld zag doen in 8 Mile. Nee, Ex heeft eerst de hele plaat in zijn hoofd zitten voor hij het uitschrijft en opneemt. "Flow kun je niet opschrijven namelijk," legt hij uit.

Extince - 'Don't Know Dutch' (Live @ Giel)

De flow heeft Extince nog steeds. Alsof het niks is, rapte hij zijn plaat met een bakkie koffie in zijn hand tegenover Giel. He still got it!

Extince

Mocht je even een vlaag van verstandsverbijstering hebben... Rapper Extince scoort sinds de jaren '90 een aantal grote hits, waaronder 'Spraakwater' (1995) en 'Viervoeters' (1998). Zijn debuutalbum Binnenlandse Funk komt in 1998 uit. Zijn tweede tot en met vijfde studioalbum volgen in 2001, 2004, 2007 en 2012.

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie