3FM nieuws

BREAKING: nieuwe maatregelen met grote impact voor de live sector

foto: Marcel van Leeuwen
  1. Nieuwschevron right
  2. BREAKING: nieuwe maatregelen met grote impact voor de live sector

De zomer begon zo optimistisch.. Maar vanwege de explosieve toename van coronabesmettingen zijn er nieuwe beperkingen aangekondigd met keiharde klappen voor de live sector.

Nieuwe maatregelen

Tijdens de persconferentie werd zojuist aangekondigd dat vanaf vanavond horeca de deuren moet sluiten vanaf middernacht. Clubs en discotheken moeten vanaf zaterdag helemaal dichtblijven. Deze maatregelen blijven in ieder geval tot en met 13 augustus gelden.

Festivals en evenementen

Ook de festivals en evenementen krijgen nieuwe maatregelen voor de kiezen. Meerdaagse festivals mogen niet plaatsvinden. Eendaagse evenementen mogen alleen maar doorgaan met een zittend publiek en op 1,5 meter afstand. Deze maatregelen gelden in ieder geval voor onder andere Welcome To The Village (16-17-18 juli). Lowlands, Down The Rabbit Hole en Paaspop vallen buiten deze data, maar de situatie blijft onzeker.

Lowlands gaf hier het volgende statement over.

Testen voor Toegang

Ondanks eerdere geruchten, blijft Testen voor Toegang wel van kracht bij evenementen waarbij 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden en er zitplaatsen zijn. Wel wordt de capaciteit teruggedrongen tot een derde van de reguliere capaciteit.

Ster advertentie
Ster advertentie