3FM nieuws
NTR

Zijn vrouwelijke artiesten automatisch 'minder goed'?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zijn vrouwelijke artiesten automatisch 'minder goed'?

Dat vrouwen, omdat ze vrouwen zijn, minder goede muziek maken dan mannen is natuurlijk grote onzin. Naar aanleiding van de controversiële uitspraken van Ronald Molendijk bedacht Adriaan Pels de Female 2020 in het leven geroepen: een lijst met alleen maar muziek gemaakt door vrouwen. 3FM-dj Vera Siemons belde met hem.

Top 2000: move over

De reden waarom Adriaan deze lijst bedacht? "Ik wil er niet heel veel woorden aan vuil maken, maar dat moet dan toch maar even. Ronald Molendijk riep in RTL Boulevard dat de reden waarom er zo weinig vrouwen in de Top 2000 staan, is omdat vrouwen gewoon minder goede muziek maken. Dat kun je gewoon niet zeggen en die redenen kloppen niet met de Top 2000."

Dus wat doe je dan? Een Top 2000 maken met alleen maar vrouwen. En tada: de Female 2020 was geboren.

Van Amy Winehouse tot Eefje de Visser

Welke vrouwen kunnen we ongeveer allemaal terugvinden in deze Female 2020? En zijn er al voorspellingen van opvallende namen die hoog in de lijst komen? Adriaan: "Amy Winehouse staat natuurlijk heel hoog, maar ook Aretha Franklin en Dolly Parton zijn veel terug te vinden. En van de Nederlandse artiesten staat Eefje de Visser heel hoog." Genoeg vrouwen om deze lijst te vullen dus!

Stemmen?

Mis jij nog namen in deze lijst? De stembussen blijven nog een tijdje open, dus je kunt hier laten weten wie er nog in moeten.

Ster advertentie
Ster advertentie