3FM nieuws

Roosmarijn bespreekt 3FM Album van de Week: Drones

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosmarijn bespreekt 3FM Album van de Week: Drones

Muse bracht 5 juni conceptalbum Drones uit. Roosmarijn heeft genoeg te vertellen over deze zevende plaat van de Britse band. Wat precies? Check het filmpje!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eindoordeel van Roosmarijn: een 7,5

Een conceptalbum

Voor Drones begin juni officieel uitkwam, zette Muse al zes verschillende nummers van het nieuwe album online. Volgens Roosmarijn zijn dit eigenlijk de meest toffe tracks van de plaat, maar tóch is het de moeite waard om het album nog en keer in zijn geheel te beluisteren.

"Het is een conceptalbum met een verhaal over hoe een man moet veranderen in een killing machine zonder eigen wil, zonder eigen agenda, zonder smaak, met helemaal niks. En aan het einde van dit conceptverhaal heeft hij zich daar van weten te ontworstelen en probeert hij zelf een revolutie op te zetten." - Roosmarijn

Wat wil Muse hier mee zeggen?

Het is duidelijk dat de band kritiek heeft op de maatschappij van nu. Ze zien het leven niet écht rooskleurig in. Maar wat is dan hun boodschap, wat willen ze zeggen met hun muziek?

"Muse wil eigen zeggen: 'hey, gebruik gewoon even je hoofd. Geloof niet alles wat je maar hoort. Luister naar je eigen hart.'" - Roosmarijn

(Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Verborgen verhaallijn

Naast de kritiek op de samenleving, zit er volgens Roosmarijn nog een verborgen verhaallijn in. Een verhaallijn over liefdesverdriet. Frontman Matthew en actrice Kate Hudson zijn namelijk niet zo lang geleden uit elkaar gegaan en dit heeft blijkbaar toch effect gehad op de songteksten van Muse, aldus Roos.

"Je moet wel echt goed opletten, maar hier en daar zitten die zinnetjes: 'love it will get you nowhere', 'you are on your own', 'lost in the wild'. Oké, topsfeer bij Matthew Bellamy. Gezellig." - Roosmarijn

Terug naar de rock

Al met al vindt Roosmarijn het een goede plaat, maar niet het beste album van Muse. Ze vindt het wel tof dat de band terug is bij zijn rock roots. Wil je het album beluisteren en zelf beoordelen? Klik op onderstaande link. Groetjes!

>> Win én beluister Drones van Muse

(Fotograaf: Ben Houdijk)
Ster advertentie
Ster advertentie