3FM nieuws
BNNVARA

3FM-dj Sophie live vanuit Turijn: "S10 is zo natuurlijk"

foto: Francesca Montinarofoto: Francesca Montinaro
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sophie live vanuit Turijn: "S10 is zo natuurlijk"

Vanavond is het eindelijk zover. De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met S10 als Nederlandse inzending. 3FM-dj Sophie Hijlkema is in Turijn aanwezig en doet de hele week verslag van het festival. Ochtendshow-dj Sander Hoogendoorn sprak haar vanochtend en was benieuwd hoe het daar is en wat ze allemaal meemaakt.

Backstage feitjes

"Ik ben zo blij dat ik met jullie kan bellen, want ik heb gisteren zoveel gezien dat ik de prikkels bijna niet meer aan kan," vertelt Sophie. Ze was gisteren aanwezig bij de laatste repetities. Ze zat in de zaal en kreeg een hele andere show te zien dan ze gewend was. Ze zag dingen die je nooit op televisie te zien krijgt, omdat er tussen de optredens door zogenoemde 'postcards' worden laten zien. Dit zijn filmpjes waarin de artiest en het land worden voorgesteld. Hierdoor is er ook tijd om het podium om te bouwen.

Vol enthousiasme vertelt Sophie hierover. "Het lijkt een enorme chaos, terwijl het juist een heel goed georganiseerde chaos is." Wanneer die postcards in gestart worden, komt er een leger aan crew het podium opgerent. Zij dweilen binnen een paar seconden het podium weer schoon voor de volgende act. Ook wordt er op het podium een timer geprojecteerd waarop te zien is hoeveel seconden de crew nog heeft om weer weg te zijn. In deze tijd worden ook alle decorstukken van de volgende act op de juiste positie geplaatst. Dit gebeurt door middel van een plattegrond die op het podium wordt geprojecteerd met hoe alles precies moet staan.

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat S10 morgen ook al moet optreden. Sophie vertelt dat haar optreden heel echt is. Het steekt echt op een goeie manier af ten opzichte van alle andere acts. Ze staat er heel kalm en rustig bij en heeft een hele kleine grijns op haar gezicht als ze op het podium staat. Sophie en iedereen is er van overtuigd dat ze de halve finale goed doorkomt en gewoon naar de finale mag gaan. Het Eurovisie Songfestival is vanavond te zien vanaf 21:00 uur op NPO1.

Bekijk hier het hele fragment

Ster advertentie
Ster advertentie