3FM nieuws

'Salvation' is het eerste voorproefje van het langverwachte album van Tash Sultana

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Salvation' is het eerste voorproefje van het langverwachte album van Tash Sultana

Ze was één van de grootste verrassingen van 2017: Tash Sultana. Opeens was ze daar en fascineerde ze iedereen met haar loopstation en soulful gitaarpartijen. Nu zijn daar eindelijk de verlossende woorden: er komt een album. Op 31 augustus komt Flow State uit en 'Salvation' is daar de eerste single van. Een track die je vanaf deze week nieuwe op 3FM hoort.

Op driejarige leeftijd kreeg Tash een gitaar en die heeft ze nooit meer losgelaten. Ze leerde zichzelf spelen en stond al snel op de straten van Melbourne te busken. Dat liep lekker, en ook de videos die ze opnam in haar slaapkamer werden een online hit. Tash startte een eigen platenlabel en bracht daarop de singles 'Jungle' en 'Notion' uit.

Met 'Jungle' scoorde ze vorig jaar een 3FM Megahit en zag 3FM haar op Down The Rabbit Hole 2017 waar ze een fantastische intieme sessie speelde voor de festivalgangers. Maar naast al dat moois bleef het stil rondom een album. Tot nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Salvation'

Net als al haar liedjes heeft Tash het nummer compleet zelf gemaakt. Elk geluidje dat je in dit nummer hoort is door haar ingespeeld. Naar verluidt heeft ze vijftien instrumenten nodig gehad om haar nieuwe album in haar eigen studio op te nemen. Laten we eerlijk zijn... that's impressive!

Over het liedje vertelt ze tegen triple j dat ze het schreef toen ze zich realiseerde dat ze beter kon zijn dan de dingen waar ze uit haar verleden spijt van heeft. Tash: "I am the creator of my own narrative and can always continue to grow and move forward into being a better person and can always make better decisions. It's okay to accept you've f**ked up from time to time."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Helaas komt ze deze zomer niet langs op een Nederlands festival. Wel staat ze in september twee keer in de AFAS Live, maar helaas zijn deze shows al helemaal uitverkocht. Je moet er vroeg bij zijn voor deze multi-instrumentalist.

Ster advertentie
Ster advertentie