3FM nieuws

ICYMI: Josh Homme & Iggy Pop maken album, nieuwe muziek van Macklemore & Ryan Lewis

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Josh Homme & Iggy Pop maken album, nieuwe muziek van Macklemore & Ryan Lewis

Bijna weekend! De In Case You Missed It sleept je door je laatste werkdag met een aantal fijne muzieknieuwtjes.

15.05 uur: Macklemore & Ryan Lewis over white privilege

Na het vrolijke en makkelijk verteerbare 'Downtown' hebben Macklemore & Ryan Lewis nu een track uitgebracht die een statement maakt: 'White Privilege II'. Het negen minuten durende nummer gaat over gelijkheid, racisme en het conflict dat Macklemore zelf voelt als het gaat om zijn carrière in een overwegend zwarte muziekstroming. We raden je aan om deze track te luisteren met lyrics op het scherm, om alle referenties en de betekenis van de track goed mee te krijgen.

12.50 uur: Eagles of Death Metal terug naar Parijs

Zo'n drie maanden nadat er tijdens hun optreden in de Bataclan in Parijs een verschrikkelijke aanslag werd gepleegd, keert Eagles of Death Metal terug naar Parijs. Het eigenlijke plan was om terug te keren naar de Bataclan, maar de concertzaal is nog niet heropend na de aanslag. Daarom spelen ze op 16 februari in de Olympia. Mensen die aanwezig waren bij het concert van 13 november en nu ook bij de avond in Olympia willen zijn, mogen gratis naar binnen.

10.15 uur: SIA is niet te stoppen

De releasedatum van SIAs nieuwe album This Is Acting komt steeds dichterbij, vrijdag 29 januari is het zover. Het lijkt erop dat de Australische zangeres écht niet kan wachten, want ze heeft alweer een nieuwe track online gezet! Na 'Alive', 'Bird Set Free', 'One Million Bullets' en 'Reaper' is het nu de beurt aan 'Unstoppable'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9.05 uur: De Post Pop Depression van Iggy en Josh

Queens of the Stone Ages Josh Homme en Iggy Pop hebben samen een album opgenomen! Post Pop Depression verschijnt op 13 maart en is in het geheim opgenomen in Joshs studios. De twee werkten gelijkwaardig samen aan de plaat, maar hij staat op naam van Iggy Pop. Joshs credits staan als producer.

De twee rockers zijn niet de enige twee bekende namen op de plaat, ook Queens of the Stone Ages Dean Fertita (bassist) en Arctic Monkeys Matt Helders (drums) werken eraan mee. Als de spiksplinternieuwe band op tour gaat zullen ook QOTSA's Troy van Leeuwen (gitarist) en Matt Sweeney van Chavez meespelen. One big happy family! Over de plaat zegt Iggy Pop het volgende:

"American life is so hypercompetitive, what happens when you’re finally useless to everyone except hopefully not yourself? What happens then? And can you continue to be of use to yourself? I had a kind of character in mind. It was sort of a cross between myself and a military veteran."

Met die gedachte in mind kun je vast luisteren naar de eerste track, 'Gardenia'. Gelijk lekker live, bij The Colbert Report:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie