3FM nieuws

Tip: beste camera voor opnemen performance

  1. Nieuwschevron right
  2. Tip: beste camera voor opnemen performance

Welke camera is het beste om mee op te nemen? Technologie expert Sander van der Heide legt het aan je uit.

Altijd al benieuwd geweest welke camera nou het beste is om je performance mee op te nemen? Gadgeteer, techwatcher, mastering enigeer, DJ en entrepreneur Sander van der Heide nam de proef op de som.

Goed geluid én beeld

Bij het selecteren van nieuwe 3FM Serious Talents luisteren wij niet alleen naar de muziek, maar bekijken wij ook de bijbehorende video's. Het is dus belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn als je ze online gooit.

Een voorbeeld hiervan zijn de 'Op de bank met Frank' sessies die wij zondag 23 november op het Songbird Festival hielden. Goed geluid én beeld zijn essentieel voor opnames. Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Daarom raden we je zeker aan het onderstaande filmpje even te kijken.

Sander van der Heide - 'Music Cam Shoutout'

Wie is Sander van der Heide?

Sander begon na een studie Muziektechnologie en Toegepaste Electronica in 1993 als mastering engineer bij de Wisseloord Studios in Hilversum. In 2000 nam hij de studio over van Universal Music en zette daarbij de platenmaatschappij NWR op. Tot op de dag van vandaag werkt hij samen met artiesten als Marco Borsato, UB40, Rammstein, Anouk, Within Temptation, Bløf en Gare du Nord. Dit doet hij vanuit zijn masteringstudio in Wisseloord.

Daarnaast heeft Sander ook nog zijn eigen contentbureau Blog Heroes. Vanuit dit bureau schrijft, filmt en fotografeert hij voor verschillende tijdschriften en websites over gadgets, technologie en innovatie. In de late uurtjes blaast hij stoom af als DJ in verschillende clubs. Een echte duizendpoot dus, die Sander van der Heide.

Ster advertentie
Ster advertentie