3FM nieuws

Bekijk Hoziers indrukwekkende video voor 'Cherry Wine'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk Hoziers indrukwekkende video voor 'Cherry Wine'

Even geen unicorns en rainbows, maar een video met een boodschap.

Hozier maakt music with a message. Voor 'Take Me To Church' schreef hij over homoseksualiteit en de katholieke kerk, met 'Cherry Wine' buigt hij zich over huiselijk geweld.

Moeilijke dynamiek

Hozier schreef het nummer vanuit het perspectief van een man die mishandeld wordt. Als je de lyrics wat grondiger leest wordt duidelijk hoe gecompliceerd de situatie rondom huiselijk geweld kan zijn. "Met 'Cherry Wine' heb ik geprobeerd om weer te geven hoe moeilijk het is om te realiseren dat je slachtoffer bent van huiselijk geweld, en er dan ook iets tegen te doen. De dynamiek van zo'n relatie is heel bizar."

Aandacht creëren

Hozier laat weten dat hij zich graag wilde inzetten voor dit doel: "Huiselijk geweld is nog steeds een actuele issue in onze maatschappij. De statistieken erover zijn schokkend en de effecten ervan zijn nog generaties lang te merken in families en gemeenschappen."

In de videoclip is Saoirse Ronan te zien, een actrice die je zou kunnen kennen van The Grand Budapest Hotel. 'Cherry Wine' is één van haar favorieten van Hoziers album en ze is vereerd dat ze mee mag werken met dit project: "Ik hoop dat we iets meer duidelijkheid kunnen bieden over de complexiteit van zo'n situatie en dat we zo mensen kunnen helpen die er middenin zitten."

De opbrengst van de video gaat naar verschillende organisaties die slachtoffers van huiselijk geweld ondersteunen en verder helpen.

Hozier - 'Cherry Wine'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie