3FM nieuws

Rondé over 'Be Mine' en hun aankomende album Flourish

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Rondé over 'Be Mine' en hun aankomende album Flourish

Er wordt vaak druk gelegd op de tweede plaat van een artiest. Make it or break it! Gaat 'ie net zo goed zijn als de eerste? Moet je muzikaal een nieuwe afslag nemen? Gelukkig ervoer Rondé hier nauwelijks iets van en voelde het proces voor hun tweede plaat bijna als ademen. 3FM sprak zangeres Rikki en toetsenist Adriaan over Flourish die op 8 maart uitkomt en hun nieuwste single 'Be Mine' die vanochtend haar premiere had op 3FM.

Het is vroeg als je nieuwe single 's nachts om 00:00 gereleased wordt, je enthousiast opblijft tot dat moment maar tegelijkertijd de volgende ochtend acte de présence moet geven in Sanders Vriendenteam. Maar ja, met de adrenaline van een nieuwe single kom je heel ver, toch Adriaan?

'Be Mine'

"Ja, we zijn heel blij dat ie uit is," vertelt hij. "Het is ook zeker een persoonlijke favoriet van ons allemaal en we wilden deze heel graag als single." Iets wat nog niet zo makkelijk is als je met een vijfkoppige band zit en een enorm team eromheen hebt waarin iedereen een mening heeft. Gelukkig was iedereen uiteindelijk unaniem over 'Be Mine'.

Video niet beschikbaar

Het is altijd de standaard vraag: waar gaat een track over? Rikki: "Haha klopt... Maar ik snap wel waar de vraag vandaan komt. Mensen willen tegenwoordig alles graag definièren, er een label op plakken en in een doosje stoppen. We zijn gewoon nieuwsgierig, dat is onze aard."

'Be Mine' gaat volgens Rikki over dat verlangen dat je iemand voor jezelf wil hebben. Dat iemand écht van jou is. Of dat nou goed of slecht is, je smacht naar die persoon. "Maar uiteindelijk vind ik het ook echt heel nice als mensen hun eigen verhaal aan een nummer linken. Dus doe dat vooral. Luister het nummer en bepaal het voor jezelf."

Flourish

Het nummer is de tweede single van het album Flourish dat op 8 maart uitkomt. "Deze gaat wel een stuk volwassener klinken," vertelt ze. "Er heeft natuurlijk best wel wat tijd gezeten tussen het vorig album en deze. We zijn jong dus we groeien snel. Je gaat andere muziek luisteren en hebt weer andere invloeden." Die invloeden komen overal vandaan. "Van alles wat je ziet, of je nou muziek luistert, films kijkt of naar het museum gaat, neem je onbewust allemaal kleine stukjes mee. Op het moment dat je dan zelf dingen maakt, pak je al die klein stukjes en maak je iets eigens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noorderslag

Volgende week staan ze in Groningen op Noorderslag om voor het eerst écht de nieuwe muziek te laten horen. Zowel aan de liefhebbers, de muzikanten als de industrie. Adriaan: "Ja, het is altijd best spannend om je medemuzikanten als publiek te hebben haha."

Wat ze daar gaan doen tijdens hun show? Rikki: "We zijn met z'n vijven en gaan gewoon viben. Voor 45 minuten is de mainstage van de Oosterpoort van ons en die gaan we gewoon pakken." 3FM is er ook bij en zal je zeker wat van dit optreden laten zien!

Ster advertentie
Ster advertentie