3FM nieuws

André 3000 speelt Jimi Hendrix in nieuwe biopic

  1. Nieuwschevron right
  2. André 3000 speelt Jimi Hendrix in nieuwe biopic

Binnenkort starten de opnames van de film All Is By My Side, over de overleden gitaarlegende Jimi Hendrix, met in de hoofdrol André 3000.

The Irish Film & Television Network meldt dat rapper André 3000 in de huid van Jimi Hendrix kruipt voor een nieuwe film. De opnames beginnen later deze maand in Ierland.

All Is By My Side over 1966 - 1967

All Is By My Side gaat over een bepaalde periode in het leven van de Amerikaanse gitaarheld. De film focust op de jaren 1966 en 1967, de tijd dat Jimi in Engeland was.

Ontdekking en doorbraak Jimi Hendrix

In die periode wordt Jimi in een New Yorkse nachtclub ontdekt door Linda Keith, het toenmalige vriendinnetje van Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Via Keith komt hij in contact met Chas Chandler. Chas brengt Jimi naar Londen waar hij zijn debuutalbum Are You Experienced? opneemt en waar hij zijn eerste succes krijgt.

Planning biopic

De film wordt geschreven en geregisseerd door John Riley, die eerder de scripts van o.a. Three Kings en U-Turn schreef. De pre-productie is al begonnen en over drie weken beginnen de daadwerkelijke opnames, die in het totaal zes weken zullen duren. André 3000, helft van hiphop-duo Outkast gaat de rol van Jimi spelen. Wie er nog meer in de film speelt, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie