3FM nieuws

De good guys van QOTSA treden op voor een kinderziekenhuis

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. De good guys van QOTSA treden op voor een kinderziekenhuis

De stoere desert rockers van Queens Of The Stone Age zijn doorgaans niet heel knuffelbaar, maar afgelopen week maakten ze een uitzondering. Ze tourden door Australië en besteedden hun 'vrije' dag aan een goed doel: geld ophalen voor de kinderafdeling van een ziekenhuis.

20k

En niet zomaar een klein beetje geld, nee nee. Er is $20.000 opgehaald in die ene benefietavond! Eigenlijk was de opbrengst $10.000, maar dat werd verdubbeld door de Sweet Stuff Foundation, waarvan frontman Josh Homme de eigenaar is. Een mooie opbrengst dus, voor het Royal Hobart Hospital.

Tijdens de avond trad de band ook op, ze speelden een setlist van elf nummers. Naast een aantal covers kwamen er ook echte QOTSA-classics voorbij zoals 'Go With The Flow', 'Make It Wit Chu', 'In The Fade' en 'I Never Came'. Van hun track 'The Way You Used To Do' staat er inmiddels ook een speciale akoestische versie online van die avond. Het nummer is compleet verbouwd, het lijkt wel een themesong voor de volgende Bond-film.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even langs

De dag na het optreden bezocht de hele band ook nog de kinderafdeling van het ziekenhuis om de donatie af te leveren en cadeaus uit te delen aan de patiënten. Dat deden ze niet alleen: Josh Homme nam ook z'n schoonmama mee, de moeder van zijn vrouw Brody Dalle. Cute.

Throwback

Zin in een kleine trip down memory lane? Lees dan hier over het allereerste optreden van Queens Of The Stone Age ooit!

Ster advertentie
Ster advertentie