3FM nieuws

Eagles Of Death Metal en Foo Fighters cancelen tours vanwege aanslagen Parijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Eagles Of Death Metal en Foo Fighters cancelen tours vanwege aanslagen Parijs

Dave Grohl en zijn mede Foo Fighters maakten vandaag bekend hun Europese Tour niet af te maken.

Foto: Ben Houdijk

Foo Fighters betuigen medeleven

In een statement op Facebook maakten de Foo Fighters bekend hun tour niet af te maken. In solidariteit met hun collega's van de Eagles Of Death Metal en de inwoners van Parijs, blazen Dave Grohl en de zijnen het laatste deel van hun Europese tournee af. Het gaat om shows in Frankrijk, Italië en Spanje.

It is with profound sadness and heartfelt concern for everyone in Paris that we have been forced to announce the...

Posted by Foo Fighters on Saturday, 14 November 2015

Eagles Of Death Metal

De gijzeling waarbij tientallen mensen omkwamen in het Bataclan theater, vond plaats tijdens een show van de Eagles Of Death Metal. De rockers zijn zo aangeslagen dat ze de rest van hun tour afgezegd hebben. Daarmee komt ook hun optreden in That's Live dat voor volgende week gepland was te vervallen.

Meer afzeggingen

Door de aanslagen in Parijs hebben meerdere bands optredens gecanceld. In de Franse hoofdstad zijn alle clubs en podia gesloten en ook U2 heeft het concert van zaterdagavond afgeblazen. Coldplay maakte ook bekend een promotieshow in Amerika af te zeggen vanwege de aanslagen. Editors, die in Lyon zouden optreden, hebben inmiddels ook te kennen gegeven niet op te treden, om zo de afgekondigde drie dagen van rouw in Frankrijk te respecteren.

Stilte in poppodia

Leden van de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festival hebben afgesproken om op zaterdagavond, voorafgaand aan de optredende hoofdact, een minuut stilte in acht te nemen als steunbetuiging aan de Parijzenaars en de betrokkenen.

Ster advertentie
Ster advertentie