3FM nieuws

Coldplay Live 2012 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay Live 2012 3FM Album van de Week

Coldplay Live 2012 is het 3FM Album van de Week. Beluister en win het album hier.

Het album Coldplay Live 2012 is een verslag van hun befaamde Mylo Xyloto wereld tournee, die door meer dan drie miljoen mensen bezocht is sinds de start in juni 2011. Coldplay Live 2012 verscheen op vrijdag 16 november en bereikte diezelfde dag nog de gouden status.

Coldplay Live 2012 geregisseerd door Paul Dugdale

De film werd geregisseerd door Paul Dugdale, die eerder verantwoordelijk was voor Adele's Live at the Royal Albert Hall en The Prodigy's World On Fire concertregistraties. Live 2012 bevat materiaal van Coldplay's optredens in Stade de France (Parijs), Bell Centre (Montreal) en Glastonbury 2011, waar de band headliner was.

Chris Martin over Coldplay Live 2012

Coldplay frontman Chris Martin: "De Mylo Xyloto tour was voor ons de leukste periode die we ooit gehad hebben als band. Het voelde van het begin af heel energiek, deels omdat we trots zijn op de muziek, de LED polsbandjes, het vuurwerk, de lasers en dergelijke, maar vooral vanwege de uitzinnige mensen voor wie we hebben gespeeld. Door de jaren is het publiek meer en meer een onderdeel van het concert geworden. Ons publiek is luid, kleurrijk, vol bezieling en maakt dat onze songs beter klinken dan wanneer we ze voor onszelf spelen. We wilden dat overweldigende gevoel vangen dat ze ons geven, vandaar deze concertfilm."

Coldplay live op het Malieveld in Den Haag

Coldplay stond donderdagavond 6 september op het Haagse Malieveld. Halverwege het concert van bijna twee uur startte de band het beroemde nummer 'O O Den Haag' van Harrie Jekkers. Het publiek ging uit zijn dak! Aangezien er geen beelden van het optreden in Den Haag op de Coldplay Live 2012 staat, zul je deze hit moeten missen. Maar gelukkig hebben wij de beelden!

>> Coldplay speelt 'O O Den Haag'

Beluister 3FM Album van de Week Coldplay Live 2012

Beluister hier alvast het 3FM Album van de Week. En heb je de trailer van de DVD ook al gezien?

DVD Trailer Coldplay Live 2012

Luister naar Coldplay Live 2012 via Deezer

Luister naar Coldplay Live 2012 via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie