3FM nieuws

Boeker Lowlands: "De muziek is mooi, maar eerst live zien"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Boeker Lowlands: "De muziek is mooi, maar eerst live zien"

Elk jaar is Groningen de hotspot voor nieuw muzikaal talent. ESNS (voorheen Eurosonic Noorderslag) in Groningen is namelijk het grootste showcase-festival van Europa. Dat wil zeggen dat het dé plek is voor bands om te laten zien: ‘wij kunnen dit publiek en dit podium aan’ en dus te laten zien waar ze op dit moment in hun carrière staan.

Vandaar dat je naast normaal festivalpubliek ook heel veel mensen uit de muziekindustrie tegen het lijf kunt lopen. Denk daarbij aan boekers, labels of managementbureaus. Of zoals 3FM-dj Olivier Bakker het zegt: “De hogen piefen van het muzikale landschap.”

“Die wil ik wel op m’n festival!”

Olivier: “Dit is wel écht de plek om je te laten zien. Hier lopen de mensen rond die je moet overhalen. De boekers van bijvoorbeeld Lowlands, Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret, Zwarte Cross of bijvoorbeeld Pinkpop.”

Zijn collega en 3FM-dj Jamie Reuter staat met de man die voor het gehele programma van Lowlands zorgt: Bas Jansen.

Video niet beschikbaar

Eerst live

Bas: “Wat ESNS doet is heel goed doet voor ons als festival, is het nieuwe talent uitzoeken en een podium geven. Ze luisteren het hele jaar door naar nieuwe muziek en die presenteren ze hier. Natuurlijk doen we zelf ook al genoeg werk. Maar het is toch heel fijn om het te live te kunnen zien zo op deze manier. Zoals we zelf zeggen: "De muziek is mooi, maar ik moet het eerst live zien".

Notities?

Jamie vraagt zich af: "Heb je dan een notitieboekje over deze artiesten?" Bas: "Soms wel, en natuurlijk app-groepen met alle verschillende festivals. Soms een videootje, soms een reactie, soms een update. Ook veel uitleg over hoe het publiek erop reageert. Ik programmeer niet in m’n eentje dus we hebben veel contact. Zo hou je het een beetje bij. En komende week dan gaan we weer vergaderen.”

Dus, wat is de stand van zaken? Jamie: "Heb je al iets gezien wat je wel zou willen boeken? Misschien The Haunted Youth?" Bas al lachend: “Niets is zeker natuurlijk, maar ze staan zeker op de radar.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Muziek Van 2023

De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. Verwacht heel veel live muziek op de radio, meer nieuw talent op de playlist en de 3FM-dj's gaan je hier allemaal kennis mee laten maken. Daarnaast zijn 3FM en 3voor12 traditiegetrouw ook weer te vinden op ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen, het grootste showcase festival van Europa en wordt eind deze maand De Muziek Van 2023 bepaald. Een lijst met 10 Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in releases als live.

Ster advertentie
Ster advertentie