3FM nieuws

De politieke statements vlogen je om de oren bij de Grammy Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. De politieke statements vlogen je om de oren bij de Grammy Awards

Citaten, kreten, statements... Katy Perry, Jennifer Lopez, Beyoncé, James Corden en Joy Villa lieten van zich horen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.

©Steve Granitz/ WireImage

De Grammy awardshow is, naast een avond vol geweldige optredens, ook een geschikt moment om er als artiest wat politieke statements uit te gooien. De organisatie van de Grammy's liet eerder al weten dat het aangemoedigd werd om even te vertellen hoe je over de Amerikaanse politiek denkt.

En ja, als artiest kan je dan bijna niet aankomen met een oppervlakkig optreden. Mocht je geïnteresseerd zijn in de politieke voorkeur van de genomineerde artiesten bekijk dan hieronder de politieke highlights.

Katy Perry

Katy liet tijdens haar optreden haar nieuwe catchy single 'Chained to the Rhythm’ horen. De tekst van dit lied alleen is al een politiek statement: "So comfortable, we’re living in a bubble, so comfortable, we cannot see the trouble." Na haar optreden schreeuwde Katy ook nog eens "NO HATE!" terwijl de Amerikaanse grondwet achter haar verscheen. Duidelijker kan het niet zijn toch?!

Joy Villa

Een ander nogal ehh… opmerkelijk statement kwam van de (behoorlijk) Amerikaanse zangeres Joy Villa. Ze droeg een jurk/schort met daarop in grote letters ‘Make America Great Again’. En voor wie de boodschap nog niet duidelijk genoeg is staat er ook nog eens TRUMP aan de onderkant. Kijk en oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

James Corden

De host van de avond, James Corden, rapte tussen neus en lippen door ook nog even een politiek stukje tijdens de opening. "With President Trump, we don't know what comes next."

Jennifer Lopez

JLo citeerde de schrijfster Toni Morrison: "This point in history, our voices are needed more than ever. This is precisely the time when artists go to work. There is no time for despair, no place for self-pity, no need for silence, no room for fear. We speak, we write, we do language. That is how civilizations heal.”

Beyoncé

De zwangere superstar bracht met haar optreden een ode aan het moederschap. Toen ze haar award in ontvangst nam gaf ze ook nog een prachtige toespraak over acceptatie en gelijkheid. Luister hieronder naar de speech van Queen B.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie