3FM nieuws

Chris LeMay blogt op 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Chris LeMay blogt op 3FM
Chris LeMay, Serious Talent artiest die dit weekend op Noorderslag te zien is, laat op 3FM.nl alvast zijn bevindingen weten.

De weg naar Noorderslag


Ik ben net teruggekomen van 2 dagen Londen om nieuwe ideeën en nummers uit te werken. Inspiratievol zo’n trip! De vibe is simpelweg anders. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan de Club JoJo’s. Daar was een avond met Indie-muziek, snoeihard bij vlagen, waar sommige meisjes eruit zagen als de Dolly Dots en de jongens als The Kooks. Maar dan nog Britser (of blitser hoe je het wil noemen). En dat in combinatie met muziek van MGMT en Hot Chip. Apart en iets wat ik de volgende dag heb meegenomen in mijn nieuwe ideeën.

Inspiratie

Misschien is dat wel de rode draad van de afgelopen maanden, inspiratie en nieuwe ideeën. In oktober zat ik 4 dagen “opgesloten” in een "villa" in de Ardennen, om nieuw materiaal tot stand te laten komen. Met een bonk aan testosteron in de vorm van songwriters, zijn we samen aan de slag gegaan voor albumtracks. Met een geweldig zonnig uitzicht op de bergen en een (helaas niet verwarmd) zwembad was het goed vertoeven en inspiratievol... vooral met een heerlijk biertje in de hand.

De muzikaliteit van mensen van bijv. IOS, Stevie Ann, Relax, A Balladeer, Jeremy's, Hit me TV en songwriters pur sang maakte het tot een inspirerend gebeuren. En wat zijn er gave tracks tot stand gekomen! Deze nummers hebben we vorige maand opgenomen in de Wisseloord Studio met producer Gordon Groothedde.

Groningen, here I come

17 januari komt Noorderslag eraan en daar wil ik graag een set neerzetten, die breed gaat. Met mijn nieuwe songs, die staan voor wie ik ben. En dat is meer dan één muziekstijl. Of ik de nummers die gemaakt zijn in Londen ga spelen, is nog de vraag. Maar dit weekend ga ik samen met mijn band (met van links naar rechts, helaas geen foto: toetsenist Len, gitaristen Maarten en Roman, drummer Rocheteau en bassist Kris) flink repeteren, om volgende week de pannen van het dak te spelen in Groningen! Ik heb er zin in!

Misschien tot Noorderslag… en anders..

Groet

Chris

>> Meer talentvolle muziekanten en bands vind je op Serious Talent
Ster advertentie
Ster advertentie