3FM nieuws

RecApp: Domien in huis, sneeuw en meer in de 3FM-week

  1. Nieuwschevron right
  2. RecApp: Domien in huis, sneeuw en meer in de 3FM-week

De 3FM-app wordt volop gebruikt. Hier lees je de leukste inzendingen van afgelopen week.

Aandacht voor de donorweek

De week begon met een onderwerp dat veel aandacht verdiend, het was deze week namelijk Donorweek. Luisteraars vertelden verhalen over hun eigen donorschap, dat van vrienden en het donorschap in het algemeen.

"Stamcellen gedoneerd voor een onbekende twintiger met leukemie. Door een beetje van mezelf te geven, iemand weer een toekomst kunnen bieden... dat is toch het mooiste wat je voor iemand kunt doen!"

"Ik heb al vanaf 1998 een donorcodicil."

"Ik ben donor sinds m'n achttiende. Ze mogen alle organen gebruiken, voor zover ze bruikbaar zijn tenminste ;) Als ik dood ben, heb ik er toch niks meer aan."

"Ik ben al sinds mijn achttiende donor en ben voorstander van een automatisch donorschap!! Ik ga vanavond bloed doneren, dat zou ook meer bekendheid mogen krijgen. Ik krijg mensen in mijn omgeving maar mondjesmaat zover om ook te gaan, BN'ers zoals jullie zouden hier een bijdrage aan kunnen leveren denk ik!"

International Suit Up Day

Als je Barney Stinson uit de Amerikaanse sitcom How I Met You Mother kent, heb je dinsdag ongetwijfeld een pak aangetrokken. Zo niet: shame on you! Het was dinsdag 13 oktober namelijk International Suit Up Day: dé officiële dag om een pak aan te trekken. Michiel Veenstra deed er hondstrouw aan mee, maar ook de luisteraars waren strak in het pak.

"Suit up!" - Jelmer

"Uiteraard heb ik speciaal voor vandaag een pak aan gedaan."

Domien als huisgenoot

Domien meldde op woensdag tijdens zijn show dat zijn huis in Hilversum verkocht is. Zijn plan is om in Utrecht te gaan wonen. Genoeg luisteraars die Domien in huis willen nemen...

"Hoi, heb je al woonruimte gevonden? Ik en mijn vriendin hebben vorig jaar een huis gekocht in Utrecht, en we hebben nog een grote kamer( 15+ m2) leeg. Daar mag je best een half jaartje in voor een vriendenprijsje. Tis in ondiep, dus echt heel Utrechts. Laat maar weten, groeten Jeroen"

"Yo Domien, gefeliciteerd met de verkoop van je woning. We wonen in Lunetten (Utrecht Zuid). Gaat om een 3 kamer appartement, 3 hoog, +/-90 m^2, eigen parkeerplaats in garage, berging op begane grond. Niet per direct, maar veel mogelijk. Als je meer wil weten of wil kijken, laat maar horen kerel! Greetz, Nicola."

"@Domien, als je een huurwoning zoekt in Utrecht kun je Esteon.com gebruiken. Daar vul je je woonwensen in, long of shortstay, en dan krijg je bericht als je een match maakt. Een match maak je als er een woning in het netwerk (makelaren, beheerders en particulieren) zit, waarbij jij voldoet aan de eisen van de verhuurder en als de woning voldoet aan die van jou!! Je kunt je gratis inschrijven en wij zoeken voor je. Ik loop daar nu stage, als je vragen hebt moet je maar even bellen of mailen!"

Amsterdam Dance Event

ADE begon op woensdag en gaat de hele week nog los, tot en met zondag! Wat gebeurt er dan als Giel last-minute kaartjes weggeeft voor het Amsterdam Dance Event?

"ADE AMSTERDAM DANCE EVENT!!! Giel ik wil heeeel graag. Slapen doe ik wel als ik dood ben!!!"

"ADE, ADE, ADE, ADE, ADE. KOM MAAR WAT ZAL IK IEMAND BLIJ MAKEN!!"

"Mijn zus wilde mij kaarten cadeau geven maar had deze gekocht bij een louche tickethandelaar! Maar willen toch graag heen want ze zijn niet geleverd!"

"Ik moet naar het Amsteram Dance Event. Elke dag alsjeblieft!!"

"Hey Giel! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!! ADE ALARM!!!"

Gemiste kans voor EK

Wat dinsdag ook duidelijk werd, was minder leuk: Nederland gaat komende zomer niet naar het EK in Frankrijk. Daar vonden de luisteraars het volgende van:

"Oranje heeft verloren omdat ze op gras speelden in plaats van oude kranten, op papier zijn ze namelijk veel beter."

"Laatste keer dat Oranje EK mistte was in1984... 4 jaar later kampioen! Hoppa #positief"

"Wij komen de plantjes van België wel water geven. Hebben zij ook gedaan voor ons."

De DJ-rap 'Handjes Zien'

Wat wél goed in de smaak viel bij de luisteraars is de rap van onze eigen DJ's Herman, Wijnand, Barend en Kevin. Na het succes op Pampus is daar natuurlijk ook een studioversie van gemaakt. Luister hier naar 'Handjes Zien'.

"God, dit liedje was net uit mijn hoofd na de bonte avond.. hahahahah.. nee hoor, cool dat het nu echt gereleased is."

De eerste sneeuwvlokken...?

Afgezien daarvan, gebeurde er nog iets opmerkelijks: de eerste sneeuwvlokken vielen naar beneden! Dat belooft een koude winter te worden...

"Natte sneeuw in Valkenburg, Zuid-Limburg. Kom maar door met die kerstplaten!" - Tom

En daar was 'ie dan hoor... De eerste kerstplaat van het jaar: 'When The Thames Froze'.

Verjaardagrequests

John Mayer was 16 oktober jarig en daarom vond Michiel het tijd voor een Mayer-request. En daar kwamen er genoeg van binnen!

"Ik wil heel graag 'Daughters' horen van John Mayer als verrassing voor mijn man Bert. Wij hebben 2 dochters van 15 en 16 en hij doet echt alles voor ze!" - Esther

"Alle liedjes vind ik een goede keuze maar even mijn favorieten: Dreaming With A Broken Heart en Free Fallin!!!!!!!!!!! PLEASE :-D WE LOVE JOHN MAYER XXX CARLIJN EN ALMA" - Alma

"John Mayer heeft veel te gekke liedjes gemaakt, maar Vultures is 1 van mijn favorieten en die hoor je nooit op de radio, nu misschien wel een keertje? Groetjes, Madelon" - Madelon

"Als John Mayer van al zijn exen toch nog een kaartje krijgt, dan heeft de postbode een zware dag!" - Henk

Ster advertentie
Ster advertentie