3FM nieuws

Britse artiesten doen het goed in Amerika

  1. Nieuwschevron right
  2. Britse artiesten doen het goed in Amerika

De Britse bands Mumford & Sons, Muse en One Direction scoren in de Verenigde Staten.

Artiesten uit het Verenigd Koninkrijk zijn een succes in het land van de hamburgers. Het album Babel van Mumford & Sons en The 2nd Law van Muse domineren op het moment de Amerikaanse albumlijst. De Britse boyband One Direction is ook favoriet in Amerika. Het nummer 'Live While We're Young' is namelijk de best verkochte single van een niet-Amerikaanse artiest.

Babel en The 2nd Law zijn een hit

Het nieuwste album van Mumford & Sons, Babel, staat op nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst. Dat meldt muziekblad Billboard, dat de hitlijsten wekelijks samenstelt. Muse haalt met hun nieuwe album The 2nd Law hun hoogste notering ooit in de VS. Het album staat op nummer 2, net onder Babel van Mumford & Sons. In het verleden kwam Muse nooit hoger dan nummer 3. Toen scoorde de band met het album The Resistance uit 2009.

Britse albums in de Amerikaanse albumlijst

Het is twintig jaar geleden dat de eerste en tweede positie van de Amerikaanse albumlijst tegelijkertijd bezet werden gehouden door Britse bands. De laatste keer dat dit gebeurde was in mei 1992. Het album Adrenalize van Def Leppard stond toen op nummer 1 en het album Wish van The Cure stond toen op nummer 2.

'Live While We're Young' best verkochte single

Het levensmotto 'Live While We're Young' van de jongens van One Direction slaat in Amerika in als een bom. Het nieuwste nummer van de Britse boys is daar de best verkochte single van een niet-Amerikaanse artiest. In een week tijd werden er in Amerika 341.000 exemplaren verkocht. "We zijn zo blij met ons succes in de Verenigde Staten," jubelt bandlid Niall Horan tegenover de BBC. "We kunnen niet wachten tot iedereen ons nieuwe album kan horen."

Debuutalbum van One Direction stond eerder op 1

Het debuutalbum van de Britse boyband, Up All Night, kwam eerder dit jaar binnen op de eerste plek van de Amerikaanse albumlijst. Het tweede album van One Direction, Take Me Home, verschijnt 9 november.

Ster advertentie
Ster advertentie