3FM nieuws

Nieuw album Kanye West is af

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Kanye West is af

Volgens de New Yorkse hiphop-DJ Peter Rosenberg is het nieuwe soloalbum van Kanye West af.

Update: Het zesde studioalbum van Kanye West heet Yeezus en verschijnt 18 juni 2013. Dat werd aangekondigd via de website van Kanye West. Tijdens zijn optreden in Saturday Night Live op 18 mei bracht Kanye de nieuwe nummers 'New Slaves' en 'Black Skinhead' live ten gehore.

De nieuwe soloplaat van Kanye West klinkt "duister maar erg goed". Dat zei de New Yorkse hiphop-DJ Peter Rosenberg naar aanleiding van een luistersessie bij platenlabel Def Jam Recordings. Rosenberg vertelde op het Amerikaanse radiostation Hot 97 dat iedereen bij het label enthousiast is over de plaat.

Albumtitel Rich Black American?

Hoewel de zesde soloplaat van Kanye West nog niet officieel aangekondigd is, is de albumtitel mogelijk wel al bekend. Op hiphopwebsite Hip-Hop Wired verscheen in februari een foto van een deel van de tracklist en de titel van het album.

Op deze foto is te zien dat het album Rich Black American gaat heten en dat Kanye West hiervoor heeft samengewerkt met onder meer Frank Ocean, Pusha T, Beyoncé, Florence Welch, 2Chainz, Big Sean en Skrillex. Deze informatie is echter nog niet officieel bevestigd.

Ook Daft Punk op album Kanye West

Ook het Franse electroduo Daft Punk bevestigde onlangs te hebben samengewerkt met Kanye West. Het is dus niet verwonderlijk dat Kanye enige tijd in Parijs huisde voor de opnames.

Kanye West in Saturday Night Live

Kanye West maakt 18 mei zijn opwachting in de Amerikaanse talkshow Saturday Night Live. Hij is te zien in de laatste aflevering van het seizoen, waar hij wellicht een van de nieuwe nummers ten gehore brengt.

Peter Rosenberg over het nieuw album van Kanye West

Ster advertentie
Ster advertentie