3FM nieuws

Dit wordt het jaar van Elmer

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wordt het jaar van Elmer

Twee weken geleden presenteerde 3FM 'De 10 van 2024': een lijst van tien Nederlandse acts die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in liveoptredens als in verwachte releases. Eén van die acts is Elmer.

Wie is Elmer?

Misschien zag je Elmer al eens op tv, shinend met snor in de Slimste Mens, of hoorde je haar bekendste nummer ‘Je Vader’ op een feestje of stond je deze zomer bij haar show in een afgeladen X-Ray op Lowlands. Elmer begon in de theaterwereld en is nu één van de meest spannende artiesten om in de gaten te houden. Ze maakt theatrale muziek zonder genre en rapt rauwe, harde, maar ook ongelofelijk grappige teksten. Van paniekaanvallen en rouwen tot croissantjes eten in bed. Met haar snel groeiende livereputatie was ze al te zien op o,a, Lowlands en Pukkelpop. Dus, ben je fan van de humor van MEROL, de beats van De Jeugd van Tegenwoordig en de woede op de wereld van Sophie Straat? Dan ga je Elmer zeker geweldig vinden!

Check hieronder hoe Elmer live klinkt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom maakt Elmer deel uit van De 10?

3FM-dj Vera Siemons kan je precies vertellen waarom Elmer deel uitmaakt van de 10 artiesten die het dit jaar helemaal gaan maken:

"Als er één Nederlandse act is die het live helemaal op stelten gaat zetten in alle podia van Nederland, (er is nu een tour aangekondigd), dan is het Elmer. Voor mij was de eerste ontmoeting op Lowlands, waar ze de hele X-Ray helemaal op de kop zette. Dit is zoiets wat je live echt moet ervaren omdat het hele directe absurdistische lyrics zijn Nederlandstalig.

De combinatie van hiphop en elektronisch komt zo hard binnen waardoor je de hele tijd tegen jezelf zegt: 'Wat is dit? Waar ben ik?', en tegelijkertijd is het zo goed geproduceerd dat het heel aanstekelijk en heel erg dansbaar is. Waardoor je er dus zó snel ingetrokken wordt dat je binnen no time mee staat te schreeuwen met teksten als 'Ik n*uk je vader zonder condoom'. Dus aanstekelijk, dansbaar en absurdistisch. Dat is Elmer."

Benieuwd wie nog meer deel uitmaakt van 'De 10 van 2024'? Klik dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie