3FM nieuws

Twitter-account Cee Lo Green tijdelijk verwijderd na opmerkingen over verkrachting

  1. Nieuwschevron right
  2. Twitter-account Cee Lo Green tijdelijk verwijderd na opmerkingen over verkrachting

Het twitteraccount van de Amerikaanse zanger Cee Lo Green is tijdelijk verwijderd geweest nadat hij tweets de wereld instuurde over de rechtszaak waarin hij werd verdacht van verkrachting.

Cee Lo Green, bekend van het duo Gnarls Barkley, werd ervan verdacht in 2012 een vrouw te hebben verkracht nadat hij haar drugs had gegeven. De vrouw kan zich het incident niet herinneren en Green vindt daarom dat het geen verkrachting is. "Het is geen verkrachting als iemand niet eens bij bewustzijn is. Mensen die verkracht zijn, herinneren zich dat." schijnt hij op twitter te hebben gepost, meldt NOS op 3.

Niet in dank afgenomen

Zijn posts werden hem niet in dank afgenomen, waarna Green zijn excuses aanbood voor zijn ontploffing. Hij schreef: "Ten eerste wil ik God bedanken voor de vrijspraak, eerlijkheid en vrijheid. En ten tweede bied ik m'n verontschuldigingen aan voor het feit dat m'n opmerkingen uit hun context zijn gehaald." Daarna verwijderde hij zijn twitter-account.

Proeftijd en taakstraf

Tijdens een eerdere zitting zei de advocaat van de rapper dat Green en de vrouw een relatie hadden en de drugs samen hadden genomen. De rechtszaak werd van tafel geveegd, omdat er een gebrek aan bewijs was. Green gooide het op een akkoordje met de rechter. Hij mag volhouden dat hij onschuldig is aan aanranding, maar wordt wel veroordeeld voor drugsgebruik. Hij krijgt drie jaar proeftijd en een taakstraf. Daarnaast moet hij ook in behandeling voor zijn drugs- en alcoholgebruik.

Ster advertentie
Ster advertentie