3FM nieuws

Pussy Riot naar voormalig Sovjetstrafkamp

  1. Nieuwschevron right
  2. Pussy Riot naar voormalig Sovjetstrafkamp

Twee leden van de punkband Pussy Riot zijn overgeplaatst naar beruchte strafkolonies in Midden-Rusland.

Twee leden van de Russische punkband Pussy Riot zijn naar afgelegen strafkolonies in Midden-Rusland gestuurd. Dat heeft hun advocaat gezegd.

Pussy Riot verplaatst naar Sovjetkamp

"Nadezhda Tolokonnikova is naar Mordovia gestuurd en Maria Aljochina naar Perm", aldus de advocaat. Deze regio's liggen in het midden van Rusland. De strafkampen stammen uit het Sovjettijdperk en staan bekend om hun harde levensomstandigheden. De vrouwen zijn zaterdag 20 oktober overgeplaatst zonder dat hun familie op de hoogte was gesteld. Beide activisten hebben jonge kinderen.

Twee jaar gevangenisstraf voor Pussy Riot

Het derde lid van Pussy Riot, Jekatarina Samoetsevitsj, kwam onlangs onverwacht vrij. De vrouwen werden in maart gearresteerd omdat zij in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal in Moskou een protestlied tegen president Vladimir Poetin zongen. De vrouwen hebben een celstraf van twee jaar opgelegd gekregen.

Veel kritiek op gevangenisstraf

De arrestatie en veroordeling van Pussy Riot kreeg internationaal veel kritiek. Zelf verklaarden de vrouwen dat hun optreden in de kerk niet tegen religie was, maar een politiek statement.

Ster advertentie
Ster advertentie