3FM nieuws

'Nina Cried Power' van Hozier is een eerbetoon aan de protestsong

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nina Cried Power' van Hozier is een eerbetoon aan de protestsong

Misschien is het je ontgaan, misschien ook niet, maar Hozier heeft voor het eerst sinds 2014 nieuwe muziek uitgebracht! 'Nina Cried Power' is de eerste single van de gelijknamige EP en achter dat nummer gaat een behoorlijk diepgravende betekenis schuil. Vanaf deze week hoor je 'm op 3FM.

Don't be woke

Meteen bij de eerste zin is het al raak: 'It's not the wakin', it's the risin'' is eigenlijk een subtiele uithaal naar mensen die zichzelf woke noemen, maar daar niet heel erg naar handelen. Hozier benoemt dat het in de wereld niet gaat om 'wakker worden' en jezelf woke noemen, maar om opstaan en er iets mee doen. Als je iets vindt is dat mooi, maar echt resultaat ga je pas behalen als je ook echt je bek opentrekt en iets probeert te veranderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerbetoon

De Nina uit de titel is Nina Simone, maar door het nummer heen wordt Nina vervangen met een groot aantal andere namen: Billie, Mavis, Curtis, Patti, Lennon, James, B.B., Joni, Seeger, Marvin, Millie, Dylan en Woody.

Het is een eerbetoon van Hozier aan verschillende artiesten en muzikanten die in het verleden hun stem lieten gelden tijdens onzekere tijden. Zij durfden om hun mening te laten horen via hun muziek en maakten van hun kunst een vorm van protest.

Hozier zelf over het ontstaan van dit nummer: "My aim was to credit the actuality of hope, solidarity and love found in the human spirit at a time when their opposites were being given a mainstream platform 24/7. The song started as a tongue-in-cheek inquiry into modern popular language and political awareness and it grew from there."

Meer nieuwe muziek?

Dat vind je hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie