3FM nieuws
NTR

Singer-songwriter RAYE over haar tour: "These shows aren't about making money at all"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Singer-songwriter RAYE over haar tour: "These shows aren't about making money at all"

De Britse singer-songwriter RAYE stond op zaterdag 25 februari met de 'My 21st Century Blues Tour' in de Melkweg. Vera spreekt haar eerder die dag nog over haar gelijknamige debuutalbum en tour.

'My 21st Century Blues'

In 2016 brak RAYE door met features op 'You Don't Know Me' van Jax Jones en 'By Your Side' van Jonas Blue. Ze schrijft al jaren nummers voor grote artiesten zoals John Legend, Beyoncé, Khalid en David Guetta. Inmiddels heeft ze maar liefst 2,3 miljard streams op haar naam staan. Dit jaar bracht ze haar debuutalbum 'My 21st Century Blues' uit met daarop de 3FM-Megahit 'Escapism.', die inmiddels al meer dan 264 miljoen keer gestreamd is.

Toch gaat het RAYE niet om het maken van grote hits en veel streams, dat is niet de artiest die ze wil zijn. "All of the strategies and information that we take in as artists is not productive, it doesn't help you. It just distracts you.", vertelt ze Vera. Ze geeft om de muziek en hoe ze die deelt. Volgens de zangeres is ze niet gefocust op de streams en dat zou ook niet moeten, anders maak je jezelf gek en ben je continu teleurgesteld.

Doordat dit RAYE's eerste album is voelt ze de druk wel: "It's my first album, I had to give it everything I've got", vertelt ze Vera. Tijdens de productie luistert ze naar het album met oordopjes of AirPods: "I like to use ones that most people will use, because you just wanna hear how people will hear it." Wanneer ze een liedje schrijft over iemand stuurt de zangeres haar tracks bijna altijd door naar de desbetreffende persoon, behalve bij 'Ice Cream Man'. Die track is volgens de singer-songwriter te persoonlijk.

Quote

“It is my first album, I had to give it everything I’ve got.”

RAYE

'My 21st Century Blues Tour'

RAYE trapt haar tour af in Amsterdam. Volgens de zangeres gaat deze tour echt om de volledige ervaring: "I want you to like look at the stage and be like: 'I feel like RAYE’s album is throwing up on me on stage.'" Ze beschrijft de shows als "something special" en geeft aan dat het enorm belangrijk voor haar is dat het een gevoel van nostalgie naar boven brengt. Er hoeft volgens de Singer-songwriter geen gebruikt gemaakt te worden van "screens and fancy sci-fi stuff." Maar wat ze het meest belangrijk vindt is dat de shows niet gaan om geld verdienen "That’s how important it is to me to bring live music with integrity."

Check hier het volledige interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie