3FM nieuws

Franz Ferdinand keert terug naar roots op nieuw nummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Franz Ferdinand keert terug naar roots op nieuw nummer

Hoewel het laatste album van Franz Ferdinand nog flink wat elektronische invloeden heeft, lijken de heren nu weer terug te gaan naar hun oude vertrouwde geluid. Tijdens een optreden op een festival in Portugal debuteerden ze 'Black Tuesday'. Check de beelden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De band heeft verder nog niets bekend gemaakt over een mogelijk nieuw album of meer nieuwe muziek, maar we zullen 'Black Tuesday' ongetwijfeld terug horen op de festivalweide van Lowlands deze zomer!

Always Ascending

Voordat het laatste album Always Ascending verscheen, stapte gitarist Nick McCarthy uit de band en voegden Julian Corrie en Dino Bardot zich bij het gezelschap. Frontman Alex Kapranos zag dat als het begin van een compleet nieuw tijdperk.

In een interview met NME vertelt Alex dat het album vol met verrassingen zit. De eerste single 'Always Ascending' was daarvan slechts een voorproefje: "In terms of the sound, the song is quite representative of the whole record. Which sounds quite different from our previous ones. It's a bit wider and less of a 'straight up guitar' album."

Dat verschil komt vooral terug in het gebruik van elektronische instrumenten: op Always Ascending pakt de band er iets sneller een synthesizer bij. Het blijft ouderwets dansbaar, maar dan nu met een knipoog naar retro dance-geluiden. Die twist zorgt ervoor dat Alex weer superveel zin heeft om het podium op te klimmen: "Performing this live gives us such a buzz. We really can't wait for the shows!"

Festival Top 999

De Schotse band mag natuurlijk niet ontbreken in de Festival Top 999, maar met welke track(s) is helemaal up to you. Stem op de 3FM Festival Top 999 en wie weet veroveren ze een plekje in de lijst! De stembussen zijn geopend, dus stem op jouw favoriete anthems en ontdekkingen die lijst in.

Meer lezen?

>> Dit is de line-up van Lowlands 2019
>> Hoe kwam Franz Ferdinand vroeger achter de titel van een track?
>> Stem nu op de 3FM Festival Top 999

Ster advertentie
Ster advertentie