3FM nieuws

ICYMI: Coldplay in 2016 naar Amsterdam, Foo Fighters teasen nieuwe muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Coldplay in 2016 naar Amsterdam, Foo Fighters teasen nieuwe muziek

Vrijdag muziekdag! Check de highlights uit de muziekwereld in onze In Case You Missed It-rubriek.

15:20 uur: Justin Bieber evenaart The Beatles

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk oké om Justin Bieber leuk te vinden. En wij vinden hem wel érg leuk. Sterker nog: we vinden hem zelfs zó leuk dat hij The Beatles evenaart in de Mega Top 50! De Canadese zanger staat namelijk met drie verschillende nummers in deze hitlijst. Alle drie vonden ze hun plekje in de top 5. Welke tracks de Mega Top 50 hebben gehaald? Zijn nieuwe single ‘Love Yourself’ staat op nummer 5 in de lijst, op 3 staat ‘What Do You Mean?’ en op 2 ‘Sorry’.

14:00 uur: 3FM Presents Coldplay

In Amsterdam. En Duitsland. En Engeland. En Chili. En, en, en.... eigenlijk gewoon half Europa en Latijns-Amerika. De band kondigde zojuist de eerste twee legs van hun A Head Full Of Dreams Tour aan, met twintig stadionshows in veertien landen. Op donderdag 23 juni 2016 daalt de luchtballon van Coldplay neer in de Amsterdam Arena!

"I think that not going on tour with Ghost Stories was one of the best decisions we ever made, because it gave us such pent-up energy in the studio and completely reignited everyone's desire to go around the world and play music. A Head Full Of Dreams was written as a record to be performed live. We can’t wait to do that."
- Chris Martin

De kaarten voor het concert gaan op vrijdag 27 november in de verkoop, via de bekende kanalen. Volgende week is het van maandag tot en met zondag Coldplay-week op 3FM, en worden er kaarten weggegeven voor deze avond. Houd de site en socials in de gaten!

11:29 uur: Foo Fighters teasen lekker verder

De Foo Fighters zetten op 29 oktober hun website op zwart met een mysterieuze countdown klok. Langzamerhand plaatst de band meer hints,maar nu is er een minuut aan achtergrondmuziek te horen op de site, samen met wat zwart-wit visuals. Lekker zen. Om de verwarring nog wat te vergroten staat er nu ook de tekst 'Nothing's set in stone'. Is het een titel? We weten het over een dag of drie...

10:55 uur: Armand overleden

Nederlands bekendste protestzanger Armand is op 69-jarige leeftijd overleden. Herman George van Loenhout, zijn eigenlijke naam, bracht in 1967 Ben Ik Te Min uit. De track bracht aardig wat controverse teweeg aangezien hij de rijke klasse nogal onderuit haalde in het nummer. In 2015 bracht Armand nog een plaat uit met het Rotterdamse The Kik, en stonden de artiesten samen op De Speelplaats om Armand's klassieker te spelen.

Michiel Veenstra stond vandaag in zijn uitzending stil bij het overlijden van Armand. Een mooi laatste advies van de zanger: "Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet."

9:00 uur: Hello, it's her

Het is vrijdag 20 november, maar vandaag komt het getal 25 waarschijnlijk een stuk vaker voorbij in je nieuwsfeeds: Adele's 25 krijgt vandaag zijn officiële release. De plaat verscheen twee dagen geleden al grotendeels online, maar vandaag mogen we 'm dan echt kopen en beluisteren.

Opvallend: 25 zal hoogstwaarschijnlijk niet te streamen zijn via services als Spotify, Deezer en Apple Music. Dit is nog niet officieel bevestigd, maar Amerikaanse krant The New York Times meldt dat Adele persoonlijk betrokken zou zijn geweest bij deze beslissing.

Adele - 'Hello'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie