3FM nieuws

#JeSuisCharlie: reacties op de aanslag in Parijs

  1. Nieuwschevron right
  2. #JeSuisCharlie: reacties op de aanslag in Parijs

Europa is in shock. De aanslag van 7 januari op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo heeft veel losgemaakt. Op Twitter werd #JeSuisCharlie in het leven geroepen. Muzikanten, DJ's, politici, BNN'ers en vele anderen reageerden. Spotify France maakte een 'Peace' playlist.

François Hollande, de president van Frankrijk, reageerde onmiddellijk toen bekend werd dat er een aanslag was gepleegd op het hoofdkantoor van het blad Charlie Hebdo. Hij schreef op Twitter: "Geen enkele barbaarse daad zal ooit de persvrijheid doven. Wij zijn een verenigd land dat zal reageren en een blok zal vormen."

12 doden aanslag Charlie Hebdo

Het hoofdkantoor van het tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs werd 7 januari belaagd door zwaarbewapende mannen. Twaalf mensen kwamen om: acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten.

Charlie Hebdo is een links blad dat met teksten en cartoons de spot drijft met extreme religie en (traditionele) politiek. Dit deden ze onder meer met de Profeet Mohammed. Parijs rouwt, en Europa rouwt mee. Zelfs de Franse stripfiguren Astérix en Obelix betuigen hun steun:

Een minuut stilte bij de Publieke Omroep

De Publieke Omroep hield donderdag 8 januari om 11.00 uur een minuut stilte. In Frankrijk werd om 12.00 uur een minuut stilte gehouden.

Vele mensen reageerden op de aanslag via Twitter (met #JeSuisCharlie). Hieronder hebben we een paar tweets op een rijtje gezet.


— Tim Hofman ? (@debroervanroos) 7 januari 2015

Spotify France maakte een playlist met de titel 'Peace':

Ster advertentie
Ster advertentie