3FM nieuws

Petitie bevrijding Pussy Riot overhandigd

  1. Nieuwschevron right
  2. Petitie bevrijding Pussy Riot overhandigd

De petitie met handtekeningen voor de vrijlating van Pussy Riot is donderdagochtend aangeboden bij de Russische ambassade.

Amnesty International, 3FM, Lowlands en 3VOOR12 hebben donderdagochtend 63.000 handtekeningen aangeboden bij de Russische ambassade voor de vrijlating van Pussy Riot.

Petitie Pussy Riot overhandigd

3FM DJ Roosmarijn Reijmer stond donderdagochtend voor de Russische Ambassade. "Er is echt al wat bereikt. De 63.000 handtekeningen van ons worden nu binnen overgeleverd," aldus Roosmarijn. Check hieronder een foto van Roosmarijn bij de Russische ambassade en het fragment van Roosmarijn live bij Giel.

Kritisch liedje 'Holy Shit' over Poetin

Pussy Riot gaf afgelopen februari een protestoptreden in de Verlosser-kathedraal in Moskou. Ze overvielen het publiek met het liedje 'Holy Shit', dat kritische teksten bevat over de Russische president Poetin. Het optreden duurde nog geen minuut, want de bandleden werden snel van het altaar gehaald. Pussy Riot is vervolgens veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De veroordeling heeft over heel de wereld tot protestacties geleid. Check hieronder het optreden.

Ster advertentie
Ster advertentie