3FM nieuws

Bevrijdingsfestivals dit jaar alleen online

  1. Nieuwschevron right
  2. Bevrijdingsfestivals dit jaar alleen online

Ook dit jaar zijn de jaarlijkse Bevrijdingsfestivals vanwege de coronamaatregelen alleen maar online te bezoeken. Dat wordt gemeld vanuit de organisatie. Ook zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid bekend: Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser. Samen met ruim tweehonderd andere artiesten, treden zij op 5 mei op via een livestream tijdens Bevrijdingsdag 2021.

Ambassadeurs van de vrijheid

Normaal gesproken worden de Ambassadeurs van de Vrijheid door het land gevlogen met een helikopter, om zo op meerdere festivals te kunnen optreden. Dit jaar gaan de Ambassadeurs in aanloop naar 5 mei op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekenen. Davina Michelle: Het is een gekke tijd waarin we allemaal aan den lijve ondervinden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Juist daarom vind ik het zo’n eer dat ik gevraagd ben door het 'Nationaal Comité 4 en 5 mei'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevrijdingsdag 2020

In 2020 was ging bevrijdingsdag door de coronacrisis ook al niet door. Toen organiseerde 3FM samen met Nationaal Comité vrijheidssessies in Haarlem. Op de plek waar normaal gesproken één van de bevrijdingsfestival zouden plaatsvinden. Ambassadeurs van de Vrijheid waren toen Roxeanne Hazes, Snelle, Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve. Kijk de sessies hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie