3FM nieuws

Jeremy Loops schrijft zijn liedjes in 24 uur

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeremy Loops schrijft zijn liedjes in 24 uur

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Jeremy Loops was te gast bij 3FM en speelde zijn nieuwe single 'Still With Me'. Hij sprak met Giel over zijn songwriting-technieken, zijn slaaptekort en de aankomende tourdata in Nederland!

Jeremy Loops en zijn band landden zondagavond in Nederland voor een verblijf van maar liefst een week! Hij staat deze week op het DDW Festival en heeft eigen shows in Tivoli Vredenburg, de Effenaar en Paradiso. De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter, die een hit scoorde met het catchy 'Down South', vertelde maandag 24 oktober bij Giel dat hij nooit stopt met nieuwe muziek schrijven. Maar echt nooit.

Jeremy Loops schreef 'Still With Me' in 24 uur

Op de spaarzame momenten dat Jeremy terug is in Zuid-Afrika heeft hij het nog steeds superdruk. Hij is populair in zijn hometown en heeft altijd wel iets te doen. En hij heeft dus géén tijd om uitgebreid te gaan zitten en liedjes en op te nemen. Wat doe je dan?

"We gave ourselves one day to make it. We never have much time, so we made it in 24 hours straight, around the clock."

Het resultaat is de track 'Still With Me', die hij schreef met Cassper Nyovest. Cassper is een van de grootste rappers in de Zuid-Afrikaanse scene.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Living the dream, maar wel vermoeid

'Still With Me' gaat over het tourleven en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat. Vaak is het fantastisch, vertelt Jeremy, maar soms valt het ook vies tegen.

"Most of the time I'm living my dreams, but other times I have to wake up at five in the morning to sing on radio stations with a crooky voice! I don't know how you do it every day, Giel."

Jeremy Loops speelt 'Skinny Blues' live bij 3FM

De track 'Skinny Blues' schreef Jeremy in Zambia, toen hij drie weken lang bomen plantte. Hij was de muzikale host van het project en trad om de avond op voor de vrijwilligers. Het waren drie intense weken, die ook effect hadden op zijn relatie.

"I was feeling distant and wasn't sure if me and my girlfriend could keep trying. The song has both hope and hopelessness in it."

Jeremy Loops zingt 'Down South' live bij 3FM

Jeremy Loops zingt 'Higher Stakes' live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie