3FM nieuws

14 dingen die jij nog niet wist over de 3FM Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. 14 dingen die jij nog niet wist over de 3FM Awards

Ondertussen bestaan de 3FM Awards alweer even, en momenteel kun je stemmen voor de 3FM Awards 2020. Een goed moment voor een opfrissertje met wat leuke feitjes op een rij.

Er was eens ...

De eerste 3FM Award werd uitgereikt in 2005, er was toen een bescheiden uitreiking in Panama, Amsterdam. Er werden acht 3FM Awards uitgedeeld aan onder andere Anouk, DI-RECT en Tiësto. Sindsdien zijn er 179 awards uitgereikt.

Meeste awards

Momenteel staan Racoon en Kensington op een gedeelde eerste plek als het gaat om 3FM Awards, beide hebben 12 awards thuis op de schouw staan. Ook zijn beide genomineerd voor weer een award dus wie weet...

Schaal van Rigter

De Schaal van Rigter heeft niets met aardbevingen te maken... Het is voor de single die het voorafgaande jaar het meest gedraaid is op 3FM van Nederlandse komaf. Deze prijs is vernoemd naar Wim Rigter, voormalig 3FM-dj, die in 2004 overleed aan de gevolgen van kanker.

Double trouble

Dit jaar zijn er veel artiesten die kans maken op niet één maar twee 3FM Awards, dat zijn: Typhoon, Eefje de Visser, DI-RECT en WIES. Het is ook mogelijk dat WIES dit jaar drie 3FM Awards weet binnen te slepen want in januari mochten ze al de 3FM Talent Award in ontvangst nemen.

STEMMENnnnn

Zo, begint je hoofd al te tollen? Je hebt net meer dan 14 feitjes geleerd over de 3FM Awards. Trouwens, heb je nog niet gestemd? Waar wacht je nog op! Klik hier.

Ster advertentie
Ster advertentie