3FM nieuws

Alles wat je moet weten over 3voor12 Song van het Jaar 2021

foto: 3FM
 1. Nieuwschevron right
 2. Alles wat je moet weten over 3voor12 Song van het Jaar 2021

Aankomende vrijdag 3 december vindt de 3voor12 Song van het Jaar-uitreiking plaats. Voorgaande jaren vielen nummers als 'HOU JE BEK EN BEF ME' van MEROL en 'Blinding Lights' van The Weeknd in de prijzen. Vrijdag komen we erachter wie dit jaar de titel van Song van het Jaar-titel wint. Door voor de hand liggende redenen zal dit vanuit huis te volgen zijn, en niet in Rotterdam zoals gepland.

Uitreiking vrijdag

Live op 3FM kan je dus deze vrijdag meegenieten van het speciale programma rondom 3voor12 Song van het Jaar. Jorien begint om 09:00 uur de boel warm te draaien met voorgaande Songs van het Jaar. Daarna wordt van 10:00 - 18:00 top 100 van dit jaar gedraaid, waarbij we langzaam maar zeker aftellen naar de nummer 1. Als kers op de taart sluiten we 18:00 - 19:00 met een speciale Song van het Jaar-mix.

Goodiebags

Dit jaar zijn er goodiebags te winnen met LP's van bands die in de Song van het Jaar-playlist staan, denk aan: Arlo Parks, Balthazar, Oscar and the Wolf en nog veel meer. De goodiebags zijn de hele week te winnen door te luisteren naar 3FM en in te bellen met jouw Song van het Jaar.

Check hieronder de lijst van kanshebbers voor de 3voor12 Song van het Jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TV-uitzending

Op zaterdag 11 december zal er vanaf 23:45 uur op NPO3 ook een TV-uitzending te zien zijn met verschillende optredens. Zo komt Sophie Straat langs om haar Top-10 nummer 'Tweede Kamer' te spelen, samen met Goldband. Die laatste spelen zelf ook nog twee eigen nummers. Daarnaast komen voormalige 3FM Talents Froukje en Antoon optreden, evenals de nieuwste 3FM Talent MEAU. Tot slot komt Hang Youth de tent nog even flink opschudden.

Album van het Jaar

Naast Song van het Jaar wordt ook het Album van het Jaar uitgereikt. Vorig jaar won het album Untitled (Rise) van Sault. Dit jaar wordt deze prijs uitgereikt op donderdagavond door 3FM-dj Sagid in 3voor12 Radio. De twaalf genomineerden in deze categorie zijn:

 • Yol van Altın Gün
 • Future Static van Coloray
 • Mediocre, Brutal van Global Charming
 • Betaalbare Romantiek van Goldband
 • Alles Moet Beter van Hang Youth
 • Kora van Ineffekt
 • Draft van Luwten
 • Cr:GO van Meetsysteem
 • Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths van Rats on Rafts
 • Vlinders van S10
 • Shapeshifter van Someone
 • So So Lobi 2 van Winne

Benieuwd naar de winnaar? Tune dan op donderdagavond 2 december tussen 21:00 en 0:00 in bij 3voor12 op 3FM.

Als afsluiter een kleine throwback naar 3voor12 Song van het Jaar 2019, toen 'HOU JE BEK EN BEF ME' de titel won. Toen konden optredens nog in volle glorie plaatsvinden, gelukkig hebben we de beelden nog!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie