3FM nieuws

De Staat wint 3VOOR12AWARD

  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat wint 3VOOR12AWARD
De Staat wint met Wait For Evolution de 3VOOR12AWARD voor het beste Nederlandse album van 2009
Donderdagavond werd dan eindelijk bekend gemaakt wie de felbegeerde 3VOOR12AWARD op de schoorsteenmantel mag planten. Het gonsde al in de wandelgangen, maar de concurrentie was natuurlijk wel moordend voor De Staat.
>> Check de lijst genomineerden bij 3VOOR12

3VOOR12AWARD

Het is de zesde keer dat deze muziekprijs voor het beste Nederlandse album is uitgereikt. De Staat ontving de 3VOOR12AWARD donderdagavond tijdens een drie uur durende speciale 3VOOR12AWARD Show in Desmet Studio’s te Amsterdam. Dit spektakel werd gepresenteerd door Eric Corton en Annemieke Schollaardt en was rechtstreeks op 3FM te beluisteren en live te volgen op 101.TV.

Jury

Na een vurig juryberaad van een de achtkoppige jury, bestaande uit vier deskundigen uit de muziekwereld en vier Nederlandse popmuzikanten EN een publieksstemming, is Wait For Evolution van De Staat tot winnaar van de 3VOOR12AWARD 2009 gekozen. De Staat ontving donderdagavond tijdens de spannende 3VOOR12AWARD show de award, een geldbedrag van €1203,12 en enorm veel eer natuurlijk

Een citaat uit het juryrapport

“De winnaar van de 3VOOR12AWARD is een act met lef. Stoer, maar op zijn tijd ook melodieus.
Het is een album, dat een eigen wereld schept. Het geheel kent een sterke opbouw, met een duidelijke kop en staart. Maar vooral klinkt er noodzaak door.”

>> Lees verder bij 3VOOR12
>> Lees meer over De Staat in de 3FM artiestendatabase
Ster advertentie
Ster advertentie