3FM nieuws

Jelmers creaties op een rij

  1. Nieuwschevron right
  2. Jelmers creaties op een rij

Er zijn geen grenzen aan zijn kunnen en dus experimenteert Jelmer er op los. We zetten zijn works of art op een rij voor je.

Een geluidsgoochelaar is het. Een taalvirtueel. De vaardigheden van Jelmer beperken zich niet tot koffie halen voor Rob Stenders en het doorstarten van platen. Hij kan meer. Veel meer.

Zo is hij de man die wekelijks De Rijdende Rechter in elkaar knutselt, maakte hij een reeks kookplaten, schreef en zong hij z'n eigen nummers en belt hij met enige regelmaat met mediums als imitator van bekende mensen.

Jelmers alcholvrije-carnavalsplaat

Jelmer maakt ook de mooiste covers van nummers. Zo zorgde hij voor een alcoholvrije-carnavals-versie van het nummer 'Sweets (Soda Pop)' van Fox Stevenson en noemde het 'Soda POP (Vanavond Ben Ik de BOB)'.

>> Download 'm hier (rechtermuisknop, opslaan als)

>> Download 'Soda Pop (Vanavond Ben Ik De BOB)' (rechtermuisknop, opslaan als)

Jelmers Kookplaten

Weet je niet wat je moet koken, dan biedt deze Rudolph van Veen van de radio uitkomst. Hij brouwt en kokkerelt een heerlijk recept voor je in elkaar met behulp van een paar bekende platen. Wat dacht je van een Bohemian Rijsttafel? Of een Lalalalalalasagne?

>> Beluister hier alle kookplaten

Rijdende Radio Rechters

De wekelijks terugkerende afleveringen van RobRadio's Rijdende Rechter draait hij zijn hand niet meer voor om. Zo snel als hij bellers van repliek kan dienen is zowel uitermate knap als beangstigend te noemen.

>> Een overzicht van alle rijdende rechters
>> De Rijdende Rechter zingt het Koningslied
>> Oh Denneboom door de Rijdende Rechter
>> Ben je geil of wil je een koekje door de Rijdende Rechter

Imitaties van Jelmer

Hoe voelt een clown zich als hij niet in de piste staat? Wat gaat er door een acrobaat heen als er geen spot op hem gericht is? Jelmer verwoordt de gevoelens van bekende mensen als de camera niet op hen gericht is. Clown Bassie, acrobaat Adriaan en ook Donald Duck zijn typetjes in wier huid hij kroop en die hij in de kern doorgrondde.

>> De imitaties van Jelmer

Achterhoekse Hits

Een echte boer verloochent zijn afkomst niet en dus bezong hij zijn Aaltense achtergrond voor 3FM Serious Request in 2007 met 'Klein, Stoer en Boer'

>> Hoe ging dat ook alweer?

Achterhoekse versie van Hudson Mohawkes 'Chimes' door Jelmer:

>> Download 'm hier (rechtermuisknop, opslaan als)

Ster advertentie
Ster advertentie