3FM nieuws

3voor12: Aldi gaat vinyl verkopen

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Aldi gaat vinyl verkopen

De terugkeer van vinyl is compleet: de Duitse supermarktketen Aldi gaat vanaf half december ook muziek verkopen op ouderwetse zwarte schijven. Dat maakte Entertainment Business bekend. De prijsvechter gaat zich richten op oude releases als The Beatles en Fleetwood Mac.

LP's moeten volgens Entertainment Business 18,99 gaan kosten. Aldi zou zich voornamelijk gaan richten op oude titels van The Beatles, Rolling Stones, Johnny Cash en Creedence Clearwater Revival. Je kunt er ook meteen een goedkope platenspeler bij kopen. Met het verdwijnen van grote keten Free Record Shop is de afzetmarkt voor fysieke muziek de laatste jaren flink gekrompen. Dat labels nieuwe mogelijkheden zoeken om hun product aan de man te brengen ligt dan ook voor de hand.

Fijne kerst voor platenzaken

Wel heeft de bestaande fysieke markt de afgelopen weken een flinke boost gekregen dankzij het nieuwe album van Adele. Dat is in twee weken tijd al vijf keer platina (ruim 230.000 exemplaren), en daarmee in zo'n korte tijd al de best verkopende plaat van het jaar. Diverse platenzaakeigenaren vertellen 3voor12 zich zo'n run op een album niet te kunnen heugen. De 'world domination' van Adele beperkt zich niet tot de fysieke markt. Newsweek maakte van de week dit fascinerende wereldkaartje op basis van iTunes-charts.


Lees hier meer over de plannen van Aldi.

Ster advertentie
Ster advertentie