3FM nieuws

Lana Del Rey brengt ‘Lizzy Grant-album’ uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Lana Del Rey brengt ‘Lizzy Grant-album’ uit

De zangeres heeft plannen voor een heruitgave van haar 'echte' debuutalbum, dat ze eerder onder haar echte naam Lizzy Grant uitbracht.

Lana Del Rey vertelde aan de BBC dat ze de rechten op het ‘vergeten album’ heeft teruggekocht van haar voormalige platenmaatschappij.

'Lizzy Grant-album'

Het gloednieuwe Born To Die wordt vaak het debuutalbum van Lana Del Rey genoemd, maar het is niet het eerste album van de zangeres. Ze maakte er in 2008 al een onder haar eigen naam Lizzy Grant. Het werd nooit officieel uitgebracht maar dook in 2010 tijdelijk op iTunes op. Lana: "I had signed to an independent label but they couldn't fund the release of it."

Lana Del Rey is trots op eerdere werk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, schaamt Lana zich helemaal niet voor haar eerste poging. Sterker nog, ze is trots op haar eerste album. Alle tracks staan ook gewoon op YouTube, zegt de zangeres.

"People act like it's so shrouded in mystery, the 'forgotten terrible album. But if you look on YouTube, all 13 tracks are available with millions of views, so it's not like no-one's heard them. We were all proud of it. It's pretty good."

Heruitgave eerste album

Lana heeft de rechten op dit album, dat de titel Kill Kill kreeg, weer in elgen handen, laat ze aan de BBC weten. Ze gaat het opnieuw uitgeven. "I'm re-releasing it, maybe in late summer."

>> Beluister Born To Die

Lana Del Rey a.k.a. Lizzy Grant

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie