3FM nieuws

3FM neemt jou vandaag mee naar de Bevrijdingsfestivals op 5 mei

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM neemt jou vandaag mee naar de Bevrijdingsfestivals op 5 mei

Op vrijdag 5 mei vieren we onze vrijheid. Net zoals afgelopen jaren vliegt 3FM mee met de Ambassadeurs van de Vrijheid door het hele land, zodat jij vooraan staat bij de bevrijdingsfestivals door het hele land. 3FM-dj Nellie gaat mee met Froukje en Timur gaat mee met MEAU.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek vanaf vliegbasis Gilze-Rijen

Vroeg in de ochtend verzamelden alle Ambassadeurs voor de Vrijheid van 2023 op vliegbasis Gilze-Rijen. Froukje, MEAU en Tabitha vliegen vandaag door heel Nederland met de helikopters van de Nederlandse Luchtmacht van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival.

Nellie spreekt daar alledrie de Ambassadeurs vlak voordat ze aan hun dag beginnen.

En hoe was de vlucht?!

Barend & Wijnand vanaf Bevrijdingspop Haarlem

3FM-dj's Barend en Wijnand hosten al jaar en dag Bevrijdingspop in Haarlem op 5 mei, en zo ook vandaag! Om precies te zijn staan ze hier voor de 10e keer als duo op het podium. Barend & Wijnand spraken een aantal festivalbezoekers om te kijken of de sfeer er al een beetje inzat:

Het blijft toch Nederland..

De weersvoorspellingen gaven de hele week al waarschuwingen, en het zit helaas niet mee op 5 mei. Waar de dag in Gilze-Rijen uiterst zonnig en warm begon, sloeg deze halverwege volledig om. Vooral in het noorden in het land komt het met bakken uit de lucht, gepaard met hagel en onweer. Dit heeft er helaas voor gezorgd dat zowel het Bevrijdingsfestival in Zwolle als Groningen hebben moeten ontruimen. Wél met de hoop na de onweersbuien weer gewoon te hervatten.

Timur, vanuit een leeg festivalveld in Assen, met MEAU:

Gelukkig hebben we ook de foto's nog:

button arrow
button arrow
foto: Ben Houdijk

Dit artikel wordt de hele dag aangevuld met updates!

Ster advertentie
Ster advertentie