3FM nieuws

Moet je nou refreshen of juist wachten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Moet je nou refreshen of juist wachten?

De meningen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds verdeeld. Het is de grote ellende die iedere muziekliefhebber kent wanneer er concertkaartjes bemachtigd moeten worden. Zo ook onze webredacteur Nina die vanochtend al haar pijlen richtte op tickets voor Red Hot Chili Peppers.

Muse, Radiohead, Coldplay. Slechts een handjevol artiesten waarbij ik heb misgegrepen in het afgelopen jaar. Maar na een fantastisch optreden op Pinkpop (waar ik overigens niet bij was) kwam dan eindelijk de aankondiging waar ik, met de rest van heel Nederland, al jaren op aan het wachten was. Red Hot Chili Peppers komen weer naar Nederland! Wekker gezet, drie computers ready, dit keer was ik er klaar voor!

9:55

En we zijn live! Computers aan. Eentje netjes in de wachtrij en de ander als een gek refreshen. Want ondanks dat mijn ene vriendinnetje zweert bij 'NIET refreshen' weet mijn andere vriendinnetje het weer beter en is CTRL+R haar beste vriend. Ik weet het nog steeds niet dus ik doe het allebei. Kan nooit kwaad, toch?

10:17

Inmiddels zeventien minuten live en nog steeds niks. Dit duurt te lang. Op Facebook en Twitter beginnen de overwinningsberichtjes binnen te komen. Zoals altijd raak ik in paniek en begin ik alsmaar harder op mijn refresh-knop te rammen. Geen kaartjes voor Coldplay? Prima, want 3FM zond 't optreden uiteindelijk integraal uit. Muse? Zie ik wel op Lowlands. Maar alsjeblieft, Red Hot Chili Peppers wel!

10:30

Update: concert nummer één is mislukt, maar thank god er komt een tweede. En dan staat het er opeens. Zonder waarschuwing. Niet eens een kleine aankondiging. Nee, gewoon hoppa op je scherm: "Sorry, er zijn geen tickets meer beschikbaar." Sorry? SORRY?

Oké schakelen. Op elk social media kanaal dat ik bezit post ik met al mijn overtuigingskracht een fantastische oproep. Een taart bakken, de hele avond bier halen en dat soort valse beloftes waar nooit iets van terecht komt. Ik sluit af met een gifje van een poes die vastzit in een trapleuning. Schijnt te werken bij mensen.

11:00

Geen reactie. Ik probeer het nog via de desbetreffende ticketsite, want “er zijn altijd kaarten die terugvallen”. Maar vandaag natuurlijk net niet.

11:15

App'je van mijn vriendinnetje die zogenaamd ook altijd naast de pot pist. Ze heeft op het laatste moment nog een kaartje weten te bemachtigen....

16:00

Ach, en nu is het alweer 16:00 uur in de middag en voelt het allemaal niet zo erg meer. Er zijn ergere dingen in het leven en relativering is je beste vriend. Maar het neemt niet weg dat de ultieme gouden tip als het op het bemachtigen van concertkaartjes aankomt er nog steeds niet is. Of heb jij hem soms?

Deze hele week maak je nog kans op kaarten voor Red Hot Chili Peppers in de Ziggo Dome

Ster advertentie
Ster advertentie