3FM nieuws

Zo blijft Giel 190 uur lang fit

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo blijft Giel 190 uur lang fit

Met speciaal licht, flink wat fietsen, een beetje slaap, massages en heel veel checks komt Giel veilig die 190 uur door.

Waarom zit Giel met regelmaat op een fiets in de studio? Waar is die masseur mee bezig? Hoezo ziet het licht er zo gek uit in de studio? Allemaal om Giel maar zo goed mogelijk die 190 uur door te helpen.

24/7 monitoring van Giels gezondheid

Toine Schoutens is de man die Giels gezondheid in de gaten houdt en de onvermijdelijke pijntjes tot een minimum beperkt. Giel hangt aan een apparaatje dat zijn hartslag, stressniveau, energieverbruik, lichaamstemperatuur, houding en nog heel veel meer meet.

Wat al opvalt: Giel is fysiek tiptopfit. Dit zie je bijvoorbeeld aan zijn stressniveau. Normaal gesproken zit je als je aan het werk bent op 40%-60%, maar Giel zit op zijn eerste dag gemiddeld onder de 10%! Dat geeft goede hoop voor de week.

Fietsen

Waarom zit Giel de hele tijd op een fiets? Als je niet uit de studio mag, moet je je beweging érgens vandaan halen. Om te zorgen dat hij een beetje soepel blijft, niet verkrampt en zijn lichaam goed blijft draaien, krijgt hij zijn beweging van het fietsen. En welk nummer kun je dan het beste opzetten? Jawel, 'Eye Of The Tiger'!

Zijn lieve luisteraars leven met hem mee en op donderdag kwam er uit onverwachte hoek dan ook een ander handig toestel, de deskbike! Die kan je gewoon, terwijl je zit te werken, gebruiken en je daarmee inspannen. Giel wil graag tussen de platen door kunnen werken en hij gebruikt hem inmiddels met grote regelmaat.

Massage

Daarnaast ligt er met regelmaat een vreemde man op Giel. Denk er niks schunnigs bij hoor! Die masseert en rekt rustig zijn rug, benen, nek etc. los om dezelfde reden als het fietsen.

Speciale verlichting

In de studio staat een speciale lichtbak boven het koppie van de DJ. Dit licht verandert van kleur. Hoe blauwer het licht, hoe alerter Giel blijft. Daarnaast remt blauw licht de aanmaak van melatonine, waardoor Toine zijn slaap-waakritme in de hand houdt.

Rond de slaapmomenten dimt het licht langzaam en wordt het wat geler. Hierdoor bereid het licht Giel voor op zijn slaap.

Medische check

Tot slot komt er dagelijks rond een uurtje of vijf 's middags een dokter langs voor een dubbelcheck van Giels gestel. Hij screent Giel nogmaals.

Giel is proefkonijn

Naast alle medische checks om te kijken hoe het met Giels gezondheid gaat is het voor onderzoekers ook heel interessant om te kijken wat er gebeurt als mensen zo weinig slapen. Giel speelt dan ook graag proefkonijn tijdens zijn recordpoging.

Ster advertentie
Ster advertentie