3FM nieuws

Fading Lines van Amber Arcades: "Picture perfect psych pop"

  1. Nieuwschevron right
  2. Fading Lines van Amber Arcades: "Picture perfect psych pop"

Het album Fading Lines van Amber Arcades is uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. "Picture perfect psych pop" en "a spacey chunk of low key techno folk", de recensies liegen er niet om. Ben je benieuwd? Top, want jij kunt het album winnen!

(Foto: Nick Helderman)

>> Win 3FM Album van de Week: Fading Lines

Fading Lines

Amber Arcades is relatief nieuw in muziekland, maar zéker de moeite waard om te leren kennen. Nadat Amber Arcades-frontvrouw Annelotte de Graaf het een tijdje als soloartiest had geprobeerd, vloog ze naar New York om daar haar eerste plaat op te nemen. Een album vol zwevende popliedjes. De teksten? Die gaan over vervlogen herinneringen en overpeinzingen van het leven.

Met titeltrack 'Fading Lines' had ze al een 3FM Megahit te pakken en nu is haar album 3FM Album van de Week. Wij hebben zo'n idee dat dit het jaar van Amber Arcades gaat worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muzikale jurist

Het had niet veel gescheeld of het album was er nooit gekomen. In haar vrije tijd is Annelotte de Graaf namelijk jurist. Maatschappelijk betrokken zijn als jurist en daarnaast muziek maken, dat zou eigenlijk de ideale combinatie zijn. Toch besloot ze om met al haar gespaarde geld naar New York te vliegen en voor de muziek te gaan.

Rijzende ster

Internationaal is het debuutalbum van Amber Arcades positief ontvangen. De Britse krant The Guardian loopt met haar weg, van Q Magazine kreeg Fading Lines een beoordeling van 8/10 en muziekplatform Stereogum noemt haar muziek 'net zo mooi als je hoopt dat het is'. Die kun je in je zak steken!

Beluister hier het volledige album

Ster advertentie
Ster advertentie