3FM nieuws

ADE opent met documentaire over Nederlandse DJ's

  1. Nieuwschevron right
  2. ADE opent met documentaire over Nederlandse DJ's

Het Amsterdam Dance Event wordt geopend met een documentaire over het internationale succes van Nederlandse DJ's.

Amsterdam staat van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Het festival wordt woensdag geopend met de documentaire Dutch Influence, waarin Nederlandse DJ's vertellen over hun internationale roem. Check de trailer van Dutch Influence onderaan het bericht.

Nederlandse DJ's domineren de wereld

Dancemuziek is met grote namen als Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack al lange tijd een belangrijk exportproduct voor Nederland. De clubs worden wereldwijd gedomineerd door Nederlandse DJ's met hun dance- en housemuziek. Tiësto vertelt in de film: "We zijn een heel klein landje en we willen de wereld veroveren." En dat lukt goed, want Nederland is altijd koploper geweest in de dancemuziek. En nog steeds. "Eigenlijk zijn we een stelletje nerds die de hele dag door met de computer speelt," aldus Don Diablo in de docu.

Uitzendtijden 3FM op ADE

De 3FM-studio strijkt tijdens ADE neer op het Leidseplein in Amsterdam. Vanuit de Chicago Social Club wordt alle elektronische muziek de ether in geslingerd. Dus luister donderdagavond 18 oktober vanaf 22.00 uur, vrijdagnacht 19 oktober vanaf 01.00 en zaterdagavond vanaf 22.00 uur naar 3FM.

>> Meer over 3FM tijdens ADE

Afrojack wint MTV Best Dutch Act Award 2012

Afrojack is maandag 15 oktober door MTV uitgeroepen tot beste Nederlandse act. De DJ, die eigenlijk Nick van der Wall heet, ontvangt zijn Award op 11 november tijdens de MTV EMAs in Frankfurt. Afrojack kreeg veruit de meeste stemmen en versloeg daarmee Tiësto, Gers Pardoel, Chef’Special en nieuwkomer Eva Simons.

Trailer Dutch Influence

Ster advertentie
Ster advertentie