3FM nieuws

Sherin (16) heeft een studiekeuzegesprek

  1. Nieuwschevron right
  2. Sherin (16) heeft een studiekeuzegesprek

Een grondige analyse van haar gedrag en interesses, verhelderd in een persoonlijk gesprek.

Soms voelde het alsof ze tegenover een waarzegster met tarotkaarten zat, zo raak was de analyse van Sherin in haar persoonlijke gesprek met Sivako Educatie. Adviseur Leanne Janssen haastte zich om te zeggen dat de testen van Stivako Educatie op wetenschappelijke basis tot stand zijn gekomen.

Hulp is welkom

We schreven al dat het bijna niet te doen is om als tiener een studie die bij je past te kiezen. Daarbij kun je best wat hulp gebruiken, of dat nu is vanuit school, je ouders, vrienden of van een gespecialiseerde organisatie.

Sherin staat in die zin symbool voor al die zwevende kiezers, die teveel opties en impulsen ervaren om echt een knoop door te hakken. Dat haar faalangst ook nog eens roet in het eten gooit, overtuigde ons om haar in contact te brengen met Leanne.

>> Luister naar het verhaal van Sherin (16)

Positief zelfbeeld

We moeten toegeven dat de methode van Stivako Educatie weldoordacht is. Studenten-in-spe vullen eerst een gedragsanalyse in. Zo ontdekken ze wie ze zijn, wat hen motiveert en wat hun natuurlijke kwaliteiten zijn. Van de uitkomsten wordt een rapport gemaakt, die vervolgens worden gekoppeld aan een analyse van hun interesses. Die twee zaken worden in een persoonlijk gesprek verduidelijkt en vertaald naar mogelijke vervolgopleidingen.

Die handvatten kan iedereen wel gebruiken, toch? Vandaar dat we Sherin koppelden aan Leanne en voor de ultieme locatie kozen: De Koninklijke Bibliotheek in Sherin's hometown Den Haag, waar men zo gastvrij was om voor ons een plekje in de leeszaal te reserveren. Zoals je in het filmpje ziet, was de analyse van Sherin helemaal raak en ze ging inderdaad, zoals Stivako Educatie belooft, met een positief zelfbeeld naar huis.

Lees ook:
>> Hoe kies je in hemelsnaam een studie?
>> Test jezelf: Meteen studeren of eerst een tussenjaar?
>> "Who The F#$ck Am I?!"
>> "Een tussenjaar is heus niet alleen maar leuk"

Ster advertentie
Ster advertentie