3FM nieuws

Zoveel Nieuwe Dingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Zoveel Nieuwe Dingen

De legendarische Hansa Tonstudios in Berlijn zijn de komende dagen het strijdperk voor de mannen van Bløf

Dinsdag 28 september 2010

We zijn begonnen!

De Hansa Tonstudios in Berlijn zijn legendarisch. Hier namen U2, David Bowie, Greenday, Iggy Pop, Depeche Mode, Nick Cave en Snow Patrol platen op. Een paar weken geleden nog werkte R.E.M. er aan hun nieuwe album, kortom: een inspirerende omgeving voor popmuzikanten zoals wij.

Documentaire over Bløf in Berlijn

We zijn gisteren aangekomen en meteen de stad een beetje gaan verkennen, dit vooral op verzoek van een filmploeg die een documentaire over ons maakt. Een beetje druk wel meteen, maar tegelijkertijd ook een goeie manier om snel in een goeie stemming te komen om dat te gaan doen waar we allemaal zo vreselijk veel zin in hebben: nieuwe liedjes opnemen. Het afgelopen jaar hebben er een kleine 20 geschreven, en we staan te popelen om ze aan de harddisk toe te vertrouwen.

Na “Oktober” en “April”, onze twee akoestische albums uit 2008 en 2009, bestaat er bij ons de grote drang om een stevig album te maken. We zijn nog steeds apetrots op die twee platen, die ons van een heel andere kant lieten horen, maar dit nieuwe album wordt de plaat die we eigenlijk al heel lang willen maken, maar die zich na “Umoja” maar niet aandiende. Nu dus wel, eindelijk.

Zoveel Nieuwe Dingen

Ook vandaag hebben we nog de hele dag de filmploeg over de vloer, dus dat werkt wat minder geconcentreerd, maar het is wel een gezellige ploeg en dat maakt veel goed. We beginnen met een track die pas sinds kort een tekst en een titel heeft: 'Zoveel Nieuwe Dingen'. We hebben lang getwijfeld of we dit nummer mee zouden nemen naar Berlijn, maar omdat we er alle vier een goed gevoel over hebben gaan we het proberen.

Dat betekent wel dat dit liedje wat minder voorbereiding heeft gehad dan de meeste andere nieuwe liedjes die we hebben, en dat betekent weer dat je in de studio meer tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste manier van spelen en arrangeren. Maar het dreigt te lukken. En dan wordt de keuze van welke liedjes op de plaat te zetten en welke niet dus nog en tikje moeilijker...

Ster advertentie
Ster advertentie