3FM nieuws

Rapper Ol' Dirty Bastard overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Ol' Dirty Bastard overleden
Rapartiest en mede-oprichter van {l}Wu-Tang Clan{/l}: Ol’ Dirty Bastard (ODB) is zaterdag na een hartaanval plotseling overleden.

De 35-jarige ODB was in een opnamestudio in New York toen hij last kreeg van een ernstige pijn in de borst. Artsen kwamen te laat om hem te redden.

ODB, wiens echte naam Russell Jones is, was even getalenteerd als berucht. In 2001 werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens drugsbezit en het ontlopen van een door de rechtbank opgelegd rehabilitatieprogramma. In het verleden was hij ook betrokken bij schietpartijen en winkeldiefstal. In de gevangenis zou ODB een mislukte zelfmoordpoging hebben gedaan. Na zijn vrijlating werkte de artiest aan een come-back album, dat vrijwel klaar was.

De Wu-Tang Clan, een invloedrijk rapcollectief, brak in 1993 door met het debuutalbum ’Enter the Wu-Tang: 36 Chambers’. De afzonderlijke leden timmerden ook individueel aan de weg. In 1998 scoorde Ol’ Dirty Bastard een nummer één hit met ’Ghetto Supastar (That Is What You Are)’, een samenwerkingsverband met Pras en Mya. Hij werkte later onder meer samen met Kelis en Mariah Carey.

Moeder Cherry Jones hoorde het nieuws over de dood van haar zoon over de telefoon. "Het grote publiek kende hem als Ol’ Dirty Bastard, maar voor mij was hij gewoon Rusty. De meest vriendelijke en goedgevige persoon op aarde", verklaarde zij tegenover de media. ODB zou minstens dertien kinderen bij verschillende vrouwen hebben. Tijdens zijn leven was hij herhaaldelijk verwikkeld in alimentatiezaken. Ol’ Dirty Bastard zou maandag 36 jaar zijn geworden.

Meer bij 3VOOR12
Ster advertentie
Ster advertentie