3FM nieuws

Weezer vraagt fans om carrière-advies

  1. Nieuwschevron right
  2. Weezer vraagt fans om carrière-advies

Wil jij meebepalen wat de volgende single van Weezer wordt? Dat kan, via de Facebook-pagina van de band.

(foto: Tankboy)

Met het laatste album Everything is Allright In The End maakte Weezer hun excuses aan de fans voor de afgelopen jaren. Zanger en tekstschrijver River Cuomo vindt dat hij er een bende van heeft gemaakt. Dankzij het contact dat Weezer heeft met hun hardcore fans, gaat de band weer terug naar het begin. En nu vragen ze diezelfde fans om carrière-advies.

Carrière-advies

Via de Facebook-pagina van Weezer vraagt de band fans uit drie nummers te kiezen waarvan een de volgende single moet worden. Het gaat om 'Ain't Got Nobody', 'Da Vinci' en 'Go Away'. De tracks komen allemaal van Weezers laatste album Everything Is Allright In The End, dat ze in 2014 uitbrachten.

Weezer

Het succes komt Weezer niet meteen aanwaaien als de groep in 1992 wordt opgericht. Anderhalf jaar en een aantal demo's verder tekent de band een platencontract en brengen ze hun titelloze debuutalbum in 1994 uit. Met 'Buddy Holly' scoren ze een grote hit en er ontstaat zelfs een nieuwe muziekstroming: nerdrock. Het succes bij het grote publiek blijft uit, maar de band blijft in de scene ongekend populair en ze brengen wel negen albums uit. Meer weten over Weezer? Check de MetMichiel-special over de band. Check de MetMichiel-special over de band.

Weezer - 'Ain't Got Nobody'

Weezer - 'Da Vinci'

Weezer - 'Go Away'

Ster advertentie
Ster advertentie